Sahinbey Belediyesi'nden Ailelere Ücretsiz Danismanlik Hizmeti

Sahinbey Beleyesi aile bütünlügünün korunmasi ve sosyal yapinin güçlendirilmesi için vatandaslara ücretsiz psikoterapi ve aile danismanligi hizmeti veriyor.

Sahinbey Belediyesi'nden Ailelere Ücretsiz Danismanlik Hizmeti


Sahinbey Belediyesi Aile Danismanligi Merkezi’nde aile hayatinin ve aile iliskilerini gelistirilmesi, güçlendirilmesi, uyumlu aile iliskilerine katkida bulunulmasi, aileyi bir arada tutan baglarin kuvvetlendirilmesi, aile üyelerinin kisiliklerinin saglikli biçimde gelismesi, birey olma potansiyellerinin güçlendirilmesi ve toplumsal yasama uyumlarinin saglanmasinin yaninda saglikli çocuk yetistirilmesi, bilgi ve becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor.

Psikolojik danismanlik

Uzman kadrosuyla egitimlerine devam eden merkeze vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Psikolojik danismanlik noktasinda bireylere; problemlerini çözme, bagimsiz hale gelme, yeteneklerini açiga çikarma ve gelistirme, gerçekçi karar vermede tercihler yapma, çevreyle saglikli ve dengeli iliskiler kurma ile ilgili profesyonel ile destek saglaniyor.

Aile danismanligi

Aile içerisindeki problemleri ortadan kaldirmak amaciyla verilen egitimlerde, ortaya çikan problemlerin kaynaklari arastiriliyor. Bilimsel, kültürel ve toplumsal yaklasimlar kullanilarak toplum içinde daha huzurlu aile yapilari insa edilmesi hedefinde çalismalar yürütülüyor.

“Aile yapisi bizim için önemli”

Aile yapisina büyük önem veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu “Huzurlu bir toplum saglamak için göreve geldigimiz 2009 yilinda, ilk baslattigimiz projeler Evlilik Okulu ve Hos geldin Bebek’ti. Yeni dogan bebekleri evlerinde ziyaret edip; annelere egitimler verip, onlara çesitli hediyeler veriyoruz. Saglikli bir nesil yetistirmek için Evlilik Okulumuzda da esler arasinda birbirlerine nasil davranacaklari, evliligin psikolojik, sosyolojik, dini ve saglik boyutu hakkinda bilgiler veriliyor. Sahinbey Belediyesi olarak Evlilik Okulu’nun yani sira evliliklerinde sorun yasayan çiftlerimiz için de aile danismanligi hizmeti veriliyor. Aile yapisi bizim için önemli. Evlilik sabir ve fedakarlik demektir. Dolayisiyla ben evli çiftlerimize sabri, karsi tarafi dinlemeyi ve anlamayi tavsiye diyorum. Böylelikle eminim ki karsida kendisini dinleyecek, böylece daha huzurlu ve mutlu bir evlilik olacak. Insan hayati aslinda çok kisa, baktigimizda ömür çok hizli geçiyor. Kavga etmeye degmiyor. Günümüzü iyi geçirirsek bir bakmisiz ki sabrimizi dagitmadan ömrümüzün tamami güzel geçmis. Onun için sabirla, tahammülle, iyilikler ve güzellikler yaparak insanlara gönülleri mutlu etmeye çalismaliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA