Sahinbey Belediyesi Ailelere Ücretsiz Danismanlik Hizmeti Veriyor

Sahinbey Belediyesi, aile bütünlügünün korunmasi ve sosyal yapinin güçlendirilmesi amaciyla ailelere ücretsiz psikoterapi ve aile danismanligi hizmeti veriyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Aile Danismanligi Merkezi'ne gelen vatandaslar, uzmanlarca egitimler aliyor.

Aile içerisindeki problemleri ortadan kaldirmak amaciyla verilen egitimlerde, ortaya çikan problemlerin kaynaklari arastiriliyor. Bilimsel, kültürel ve toplumsal yaklasimlar kullanilarak toplum içinde daha huzurlu aile yapilari insa edilmesi hedefinde çalismalar yürütülüyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, saglikli nesillerin yetismesi için ailelere evliligin psikoloji, sosyolojik ve dini açidan bilgilendirdiklerini belirtti.

Aile yapisinin önemli oldugunu aktaran Tahmazoglu, sunlari kaydetti:

"Evlilik sabir ve fedakarlik demektir. Dolayisiyla ben evli çiftlerimize sabri, karsi tarafi dinlemeyi ve anlamayi tavsiye diyorum. Böylelikle eminim ki karsida kendisini dinleyecek, böylece daha huzurlu ve mutlu bir evlilik olacak. Insan hayati aslinda çok kisa, baktigimizda ömür çok hizli geçiyor. Kavga etmeye degmiyor. Günümüzü iyi geçirirsek bir bakmisiz ki sabrimizi dagitmadan ömrümüzün tamami güzel geçmis. Onun için sabirla, tahammülle, iyilikler ve güzellikler yaparak insanlara gönülleri mutlu etmeye çalismaliyiz."

Kaynak: AA