Rusya'daki Orman Yanginlari Yerlesim Alanlarina Siçradi

Rusya’nin Sibirya bölgesinde çikan orman yanginlari Urallar bölgesine yayilarak, yerlesim alanlarina siçradi.

Rusya'daki Orman Yanginlari Yerlesim Alanlarina Siçradi
Rusya’ya bagli Sibirya bölgesinde Temmuz ayi ortalarinda baslayan orman yanginlari kontrol altina alinamazken, Altay ve Urallar bölgelerine yayilan yanginla mücadele devam ediyor. Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan son açiklamada, ülkede su anda 50 aktif orman yangini oldugu ifade edildi. Açiklamada, orman yanginlarinin en riskli oldugu bölgenin Urallar bölgesindeki Sverdlovsk kenti oldugu belirtilirken, halihazirda 15 aktif yanginla mücadele edilen bölgenin bazi noktalarinda yanginlarin yerlesim alanlari ve otoyollara siçradigi aktarildi.

Yanginlara çok sayida personel, kara araci ve Mi-8 tipi yangin söndürme helikopterleriyle müdahale edildigi duyuruldu. Yanginlarin devam ettigi bölgelerde yasayanlarin tahliye edildigi ifade edilirken, Yekaterinburg ile Perm kentleri arasindaki otoyolun da yanginlar nedeniyle ulasima kapandigi bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanligi ayrica, Mordovya Özerk Cumhuriyeti’nde kentlerin dumanlarla kaplandigini belirterek, halka disariya çikmamalari konusunda uyarilarda bulundu.

Rusya’nin Yakutistan Özerk Cumhuriyeti’ndeki yanginlar da halen devam ederken, bu yanginlara da hava ve karadan müdahaleler sürüyor. Temmuz ayinin ortasindan bu yana devam eden yanginlarda su ana kadar yaklasik 2 milyon hektar ormanlik alan küle döndü.
Kaynak: İHA