Rektör Çomakli Açiklamasi 'Malazgirt Zaferinin 950. Yil Dönümü Kutlu Olsun'

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, 26 Agustos 1071 Malazgirt Zaferinin 950. yil dönümü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Rektör Çomakli Açiklamasi 'Malazgirt Zaferinin 950. Yil Dönümü Kutlu Olsun'
Rektör Çomakli mesajinda su ifadelere yer verdi: “Tarihi büyük basarilarla dolu, çag açip çag kapatan Türk milleti, her zaman tarih sahnesinde önemli bir yere sahip olmustur. Yüzyillarca mazlumun yaninda olan ve Islam’in bayraktarligini serefle yerine getiren Türk-Islam Ordusu gelistirdigi savas ahlaki ile düsmanlarinin bile takdirini kazanmistir.

Türkler, Orta Asya’dan Anadolu’nun kapilarina dayandigi zaman, dost düsman herkes o kapinin anahtarinin Alpaslan’in eline geçecegini biliyordu.

“Bir mizrak basi gibi Asya’dan Anadolu’ya” uzandiklarinda, yanlarinda getirdikleri adalet ve hak duygulari ile hem ezilen halkin koruyucusu, hem de Islam’in en güzel temsilcisi oldular.

Bugün Malazgirt savasinin galibiyetini kutlarken, bu büyük mücadele ile gelecek nesillere kiymetli bir kapi açmis olan aziz atalarimizin ve sehitlerimizin ruhlarinin sad, mekânlarinin cennet olmasini diliyoruz.”
Kaynak: İHA