Özbekistan'in Kalbi Yildirim'da Atacak

Yildirim Belediyesi, Özbekistan Ankara Büyükelçiligi ve Avrasya Ekonomik Iliskiler Dernegi (EkoAvrasya) isbirligiyle düzenlenen "Ipek Yolu’nun Kalbi Özbekistan" baslikli fotograf sergisi, 27 Agustos 2021 tarihinde Bursa’da açilacak.

Özbekistan'in Kalbi Yildirim'da Atacak
Özbekistan Büyükelçisi Aliser Agzamhocayev’in istirâkiyle gerçeklestirilecek sergide, Özbekistan’in bütün yönleriyle tanitilmasi hedefleniyor. Özbekistan’da tarih, hayat, tabiat ve yemek konularindan olusan yaklasik 150 eser, 31 Agustos 2021 tarihine kadar ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Sadece manevî önderleriyle degil, feyizli topraklariyla essiz bir ülke olan Özbekistan’in bagimsizliginin 30. yilina özel hazirlanan fotograf sergisini sanatseverlerin begenisine sunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “35 milyonu asan genç ve dinamik nüfusu, zengin yeralti ve yerüstü kaynaklari, bereketli topraklari ve çaliskan halki ile gönlümüzde farkli bir yeri olan Özbekistan’in bagimsizligini ilan etmesinin 30. yil dönümünü kutluyoruz. Türk dünyasinin kültür besigi olan kadim Özbekistan ile Türkiye arasindaki mevcut iliskiler stratejik ortakliga dönüsmüs ve her geçen gün daha da derinlesmekte ve gelecege isik tutmaktadir. Bizler de bu kutlu sürece katki sunabilirsek kendimizi bahtiyar hissederiz. Bu düsüncelerden yola çikarak, Özbekistan’in usta sanatçilarinin eserlerinden olusan fotograf sergisi ile çok kisa süre içerisinde yaklasik 15 bin hemsehrimize Özbekistan’i tanitma firsati bulacagiz. Ortak mirasimiz olan dilimizle, kültürümüzle ve kadim tarihimizle birlikte kardesligimizi perçinlemeli ve Özbekistan ile Türkiye arasindaki egitimden kültüre, tarimdan turizme, ekonomiden savunma sanayiine kadar birçok alandaki münasebetlerimizi güçlendirmeliyiz’’ dedi.

Kaynak: İHA