Ögretmenlerin Yüzde 83'Ü En Az Bir Doz Asisini Oldu

Ögretmenlerin iki doz asi olma orani ise yüzde 72,2'ye yükseldi, bu oranin, Türkiye'deki genel nüfusun iki doz asilama oranindan yaklasik yüzde 15,2 fazla oldugu belirlendi.

Milli Egitim Bakanligi (MEB), en az bir doz Kovid-19 asisi olanlarin oraninin yüzde 83'e yükseldigini bildirdi.

Bakanlik, okullarin tüm kademe ve sinif seviyelerinde yüz yüze egitime açilabilmesi için çalismalarini sürdürüyor.

Bu kapsamda, MEB ve Saglik Bakanliginin hazirladigi "Kovid-19 Salgininda Okullarda Alinmasi Gereken Önlemler Rehberi" dün 81 il valiligine ve il milli egitim müdürlüklerine gönderildi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer baskanliginda, Istanbul'da yeni ögretim yilinin baslangici için alinacak önlemler ve hazirliklara iliskin de dün toplanti yapildi.

Alinan bilgiye göre, ögretmenlerin en az bir doz asi olma orani bugün itibariyla yüzde 83,3'e yükseldi. Bu oranin Türkiye'deki genel nüfusun asi olma oranindan yüzde 8,72 fazla oldugu belirlendi.

Verilere göre, ögretmenlerin iki doz asi olma orani ise yüzde 72,2'ye yükseldi. Bu oranin, Türkiye'deki genel nüfusun iki doz asilama oranindan yaklasik yüzde 15,2 fazla oldugu kaydedildi.

Böylece, 6 Agustos'tan itibaren ögretmenlerin bir doz asi olma oraninda yüzde 10 ve iki doz asi olma oraninda ise yüzde 13'lük bir artis oldugu gözlendi.
Kaynak: AA