Malazgirt Zaferi'nin 950. Yil Dönümü Etkinlikleri Basladi

Mus’un Malazgirt ilçelerinde, Malazgirt Zaferi’nin 950. yil dönümü etkinlikleri törenlerle basladi.

Malazgirt Zaferi'nin 950. Yil Dönümü Etkinlikleri Basladi
Malazgirt Zaferi’nin 950. yil dönümü etkinlikleri 1071 Sultan Alparslan Otagi ve Türk boylarini temsil eden 16 kil çadirinin kuruldugu Malazgirt Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parki içinde düzenlenen kortej ve açilis konusmalari ile basladi.

1071 Sultan Alparslan Otagi’nin kuruldugu "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parki"ndaki etkinlikler, mehter takiminin gösterisiyle devam etti.

"Malazgirt ve Ahlat’ta 50 büyükelçi gelecek, buda tarihte bir ilk"

Beyoglu Belediye Baskani ve Okçular Vakfi Baskani Ali Haydar Yildiz Malazgirt Zaferi’nin 950. yil dönümünün gurur ve huzurunu yasadiklarini belirtti.

Ilk günkü heyecanla Malazgirt’te olduklarini dile getiren Yildiz, "Hatirlamak kendine gelmektir. Bugün kendimize geliyoruz. Malazgirt Zaferi’nin 950. yilini unutmadigimizi, burada oldugumuzu bütün dünyaya haykiracagimiz gündür. Etkinliklerimiz 3 gün sürecek. Geleneksel ata sporlarimiz burada gençlerimiz tarafindan deneyimleniyor. 950 yil çok önemli. Bu yil 70 ülkeden 50 büyükelçi bu organizasyona katiliyor. Hem Ahlat’i hem de Malazgirt’i ziyaret edecekler. Ahlat ve Malazgirt’te es zamanli etkinlikler yapiliyor. Büyük bir cosku var. Dün Türk Yildizlari’nin gösterileri Ahlat semalarinda hep birlikte izlendi” dedi.

Türkiye’nin 4 bir yanindan kente akin akin insanlarin gelecegine vurgu yapan Yildiz, "Salgindan dolayi 2071 kisilik hazirlik yaptik. Her 26 Agustos’ta Malazgirt Meydani’nda bulusuyoruz. Buradan bütün dünyaya bir ve beraber oldugumuzu haykiriyoruz. Cumhurbaskaninin hitaplariyla 950. yil kutlamalari sona erecek" diye konustu.

Kaynak: İHA