Halkbank Üsküp, Kuzey Makedonya'da Bir Ilkokulda Engelli Çocuklar Için Oyun Alani Yaptirdi

Kuzey Makedonya'da faaliyet gösteren Halkbank AD Skopje (Halkbank Üsküp), ülkenin kuzeybatisindaki Kalkandelen sehrinde bulunan Istikbal Ilkögretim Okuluna oyun alani yaptirdi.

Avrupa Birligi (AB) finansmanli "Kapsayici Ol Projesi" kapsaminda yapilan ve engelli çocuklarin erisim saglayabilecegi "eko-kapsayici oyun alaninin" açilisina, Halkbank Üsküp Icra Kurulu Baskani Bilal Sucubasi, Kalkandelen Belediyesi Egitim Dairesi Temsilcisi Ahmet Kazimi ve Adim Adim Egitim ve Kültür Girisimleri Vakfi Temsilcisi Branka Caykovska katildi.

Halkbank Üsküp Icra Kurulu Baskani Sucubasi, yaptigi açiklamada, kaliteli egitime ulasmanin, tüm insanligin esit hakki oldugunu belirterek, "Bu baglamda çocuklarimizi gelecege hazirlamanin, onlara kaliteli egitim sunarak onlarin potansiyellerini kesfetmenin, biz saglikli insanlarin ve özellikle de bizim gibi kurumlarin temel islevlerinden biri olmasi gerektigini düsünüyoruz. Böylece bu yetistirdigimiz çocuklar, gelecekte hem ülkeye hem çevresine hem topluma hem de finansal alanda katki saglayarak bize daha iyi yarinlar hazirlayacaklardir." ifadelerini kullandi.

Sucubasi, "Bu ve benzeri yatirimlara agirlik vererek kendimizi topluma daha faydali bir kurum olarak algiliyoruz. Çok büyük bir yatirim olmayabilir, ancak bunlar yavas yavas baslayarak ilerleyecek. Halkbank olarak önümüzdeki süreçte insanliga, özellikle Makedonya toplumuna daha fazla katki saglayacak yatirimlar yapmaya devam edecegiz." dedi.

Kalkandelen Belediyesi Egitim Dairesi Temsilcisi Kazimi, söz konusu parkin çocuklarin birbirine yakinlasmasi noktasinda önemli olacagini vurgulayarak, "Engelli kisiler için sahsi asistanlar tahsis edildi ve bu gibi oyun alanlari da birbirlerine yakinlasmalari ve onlarin normal egitim sürecine en hizli bir sekilde dahil olmalari için ek tesvik olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

"Adim Adim" Vakfi Temsilcisi Caykovska da engelli kisilerin kaynasmasi ve durumlarinin iyilestirilmesi noktasinda yaptiklari çalismalar hakkinda farkindalik yaratilmasinin, kendilerini mutlu ettigini belirterek, bu noktada Halkbank'tan destek aldiklarini söyledi.

Caykovska, "Ülkemizdeki ilkokullar, engelli kisiler için çogu kez erisilmez ve onlar için tamamen açik durumda degil. Fikrimiz bu durumu degistirmek." diye konustu.

Kapsayici Ol Projesi; Adim Adim Vakfi, Inkluziva Kapsayici Toplumu Destekleme ve Gelistirme Dernegi ve Hendimak Engellilere Hizmet Dernegi is birliginde yürütülüyor.

Kaynak: AA