GÜNCELLEME - Edirne'de Kontrol Altina Alinan Ormanlik Alanda Yanginda Sogutma Çalismalari Sürüyor

EDIRNE VALILIGI AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI.

GÜNCELLEME - Edirne'de Kontrol Altina Alinan Ormanlik Alanda Yanginda Sogutma Çalismalari Sürüyor
Edirne'nin Enez ilçesinde ormanlik alanda çikan yangin kontrol altina alindi.

Gülçavus köyünde ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti.

Kesan Orman Isletme Sefligi ile belediye ekipleri yangina havadan ve karadan müdahale etti.

Enez Kaymakami Sükrü Alperen Göktas, AA muhabirine, ekiplerin hizli sekilde yangina müdahale ettigini belirterek, "Yangin kontrol altina alindi, fakat hava sartlari ve rüzgarin etkisi de var. Söndürme çalismasi devam ediyor." dedi.

- Sogutma çalismalari sürüyor

Edirne Valiliginden yapilan açiklamada, yangina ATV aracinda çikan yanginin ormanlik alana siçramasiyla meydana geldigi bildirildi.

Yanginda sogutma çalismasinin sürdügü belirtilen açiklamada, "Enez ilçemize bagli Gülçavus köyünde ATV aracindan çikan ve ormanlik alana siçrayan yangin 2 helikopter, 4 arazöz, 2 grayder, 2 IMA, 2 hizmet vasita araci, 1 itfaiye araci ve 35 Orman Bölge Müdürlügü personeli tarafindan kontrol altina alinmis olup sogutma çalismalari devam etmektedir." ifadesi kullanildi.

Yanan sahanin Kesan Orman Isletme Müdürlügünce 10 gün içinde temizlenerek ivedilikle agaç dikim programina alinacagi da kaydedildi.

Gülçavus Muhtari Levent Karakas da AA muhabirine yaptigi açiklamada, anne ve çocugunun ATV ile yolculuklari sirasinda alev alan araci terk ettiklerini ve araç yanginin ormana siçradiginin belirtildigini ifade etti.

Karakas, 30 dönüme yakin ormanlik alanin zarar gördügünü belirtti.

Kaynak: AA