GÜNCELLEME - Atasehir'de Köpegi Ezdigi Iddia Edilen Süpheli Adli Kontrol Sartiyla Serbest Birakildi

SÜPHELININ SERBEST BIRAKILMASI VE DETAYLAR EKLENDI.

Atasehir'de yerde yatan köpegi araçla ezdigi gerekçesiyle gözaltina alinan süpheli, adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Atasehir Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Ferhatpasa Mahallesi'nde bir panelvanin, köpegi ezme görüntüsünün sosyal medyada yayinlanmasi üzerine çalisma baslatti.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, kimligini belirledigi araç sürücüsü süpheli A.A.'yi gözaltina aldi.

Süpheli A.A., emniyetteki islemlerinin ardindan Anadolu Adalet Sarayi'na sevk edildi.

Burada savciya çikarilan A.A., ifadesinin alinmasinin ardindan "Hayvanlari Koruma Kanunu'na aykirilik" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanmasi için nöbetçi hakimlige gönderildi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi, süpheli A.A'nin 3 ay süreyle haftada bir gün ikametine en yakin polis merkezine giderek imza atma sartini içeren adli kontrol tedbiri kapsaminda serbest birakilmasina karar verdi.

Süpheli A.A'nin emniyetteki ifadesinde bir kargo firmasina ait aracin sürücüsü oldugunu belirterek, "Olay günü araca bindim ve elimde bulunan kargo listesini okumaktaydim. Hafifçe araçla ilerlemeye basladigimda arkadan köpek sesi geldi. Ben de araci durdurdum. Bir müddet bekleyerek kapimi açtim ve arkaya baktigimda 2-3 tane köpek gördüm. Aralarinda kavga ediyorlardir diye düsünerek araç ile hareket ettim. Benim kesinlikle hayvanlara ve bu köpege zarar verme gibi bir niyetim yoktur. Köpegin üzerinden araç ile geçtigimi bilmiyordum. Eger bilseydim mutlaka durur ve köpege yardim ederdim. Çok üzgün ve pismanim." seklinde beyanda bulundugu ögrenildi.

Öte yandan olaya iliskin güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, zanlinin kullandigi aracin sokakta yatan köpegi ezmesi ve bir süre sonra olay yerinden uzaklasmasina ait anlar yer aliyor.
Kaynak: AA