GÜNCELLEME 2 - Adana'da Özel Güvenlik Görevlisinin Sokak Köpeginin Üzerine Sicak Su Dökmesi Kamerada

Isine son verilen güvenlik görevlisi polis ekiplerince gözaltina alindi Yarali köpek hayvansever site sakinleri tarafindan tedavi edilecekRÖPORTAJLAR VE DETAYLAR EKLENDI.

Adana'da bir sitenin güvenlik görevlisinin sokak köpeginin üzerine sicak su dökmesi, güvenlik kamerasinca kaydedildi.

Merkez Çukurova ilçesi Esentepe Mahallesi'nde bir sitede ikamet edenler, zaman zaman besledikleri sokak köpegini üzerine sicak su dökülmüs halde buldu.

Köpegin üzerine sicak suyu sitedeki özel güvenlik görevlisi M.E.K'nin döktügü iddiasi üzerine güvenlik kameralarinin kayitlari site yönetimi tarafindan incelendi.

Site yönetimi, köpegin üzerine sicak su döktügünü belirledigi M.E.K'nin isine son verdi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri, sosyal medyaya da yansiyan olay anina iliskin görüntüleri ihbar kabul ederek süpheli M.E.K'yi gözaltina aldi.

Yarali köpek, bölgeye çagirilan veteriner hekim tarafindan tedavi edildi.

Öte yandan, M.E.K'nin kulübesindeki ocakta suyu isitip sokaktaki köpegin üzerine dökmesi, köpegin de hizla kaçmasi güvenlik kamerasina yansidi.

- "Son derece canice bir hareket"

Site sakinlerinden Sinan Kültür, olay aninda evdeyken köpek sesi duydugunu ve disari çiktigini söyledi.

Güvenlik görevlisine ne oldugunu sordugunda, çeliskili cevaplar alinca süphelendigini ifade eden Kültür, "Köpeklerin sürekli dinlendigi agacin altinda bir yer var. Orda bir su birikintisi ve yaninda bir çaydanlik gördüm. Bir sicak su dökülme ihtimalini düsündüm. Yönetime aksettirdik olayi. Görüntüleri incelediler. Maalesef köpegin kaynar bir suyla yakildigini tespit ettiler." dedi.

Kültür, sitede hayvanseverler oldugunu belirterek, "3 köpegimiz var. Hiç kimseye zararlari yok. Biz onlara bakiyoruz. Kulübelerde kaliyorlar. Böyle bir olaya hiçbir seyin sebep olmamasi lazim. Son derece canice bir hareket." diye konustu.

Canan Deniz Günay da yarali köpege ilaç vermek istediklerini ancak yanina yaklasmakta zorlandiklarini anlatarak, "Ilaçlari sürmemiz gerekiyor ama su an insanlari tehdit olarak algiladigi için bizleri yanina çok zor yaklastiriyor, hirçinlasiyor. Çünkü hepimizden çok korkuyor, ürküyor. Yavas yavas konusa konusa yaklasmaya çalisiyoruz. Yavas yavas yaklasarak sevgi diliyle bu travmayi atlatmasini saglayacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA