Bursa Büyüksehir Belediyesince Mus'ta Yapilacak Tesisin Temeli Atildi

Bursa Büyüksehir Belediyesince Mus'ta yapilacak "Gençlik Egitim ve Sosyal Tesisi"nin temeli törenle atildi.

Merkeze Sunay Mahallesi'nde 7,5 milyon liralik kaynakla 2 bin 500 metrekarelik alana insa edilecek 3 katli tesisin temel atma töreninde saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Törende konusan Vali Ilker Gündüzöz, kentin nüfusunun büyük bir bölümünün genç ve çocuklardan olustugunu, bu kesimin egitimine katki saglayacak bir takim tesislere ihtiyaç duyduklarini söyledi.

Bu tesislerin yapilmasi için hem devletin hem de yerel yönetimin gayret gösterdigini aktaran Gündüzöz, "Kardesimiz Bursa'dan yine bu ihtiyacin karsilanmasi noktasinda önemli bir destek geldi. Kiymetli büyüksehir belediye baskanimizin vermis oldugu destek çok anlamli. Allah razi olsun." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Bursa'dan kente selam getirdigini ve Malazgirt Zaferi'nin 950. yil dönümünü büyük bir cosku ve heyecanla kutlayacaklarini aktardi.

Bursa'da hayata geçirdigi projelerden birini Mus'ta da gerçeklestirecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Aktas, sunlari kaydetti:

"Dünyada bizim milletimiz kadar gelecegini düsünen, evlatlarini düsünen, henüz daha 6 aylik kundaktayken bu çocuk okur mu, is, güç sahibi olur mu, evlenir mi, çoluk çocuga karisir mi diye dert eden baska bir toplum yok. Dolayisiyla gelecegimiz olan bu yavrularimizin, gençlerimizin sporla, kültürle, sanatla, bilimle hemhal olmasi adina Feyat baskanimizin bize bir teklifi olmustu. Yaptigimiz protokoller çerçevesinde gerçeklestirilen ihaleyle beraber bugün insallah ilk temeli atacagiz. Sehirlerimizin adi hiç önemli degil, dogdugumuz topraklar hiç önemli degil, doydugumuz topraklar hiç önemli degil. Su ay yildizli bayragin dalgalandigi, ugruna binlerce sehit verilen her yer bizim ana vatanimizdir. En kisa zamanda da bitirecegimiz bu merkez yaklasik 2 bin 500 metrekarelik, 3 kat toplaminda olmak üzere içinde yüzme havuzlariyla, toplanti salonlariyla, kültür merkezleriyle Mus'ta önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Yaklasik 7,5 milyon liraya mal olacak."

Mus Belediye Baskani Feyat Asya ise Bursa Büyüksehir Belediyesi ile birlikte kentte sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapilacagi alanlarin artirilmasi amaciyla yapilacak tesisin temelini atmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Törene AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Genel Sekreteri Ulas Akhan, ilçe ve belde belediye baskanlari ve davetliler katildi.

Kaynak: AA