BM'den, Uluslararasi Topluma, Yemen'deki Su Ve Hijyen Sektörleri Için Acil Fon Çagrisi

Birlesmis Milletler (BM), uluslararasi toplum ile donör ülkelere su, hijyen ve kanalizasyon alanlarinda Yemen'e acilen finansal destek yapilmasi çagrisinda bulundu.

Yemen'deki BM Insani Yardim Koordinasyon Ofisi (OCHA), Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, ülkedeki insani duruma iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Yemen'de 15 milyondan fazla insanin; su, kanalizasyon ve hijyen alanlarinda destege ihtiyaç duydugu kaydedilen açiklamada, bunlardan 8 milyonunun durumunun acil oldugu vurgulandi.

Açiklamada, bu alanlarda saglanan destegin, gerekli fonun yüzde 7,8'ini geçmedigi kaydedildi.

Acil bir fon saglanamazsa sahada çalisan ekiplerin, eylül ayinda acil su tedarikini azaltmak zorunda kalacagi uyarisinda bulunulan açiklamada, uluslararasi toplum ile donör ülkelerden su, hijyen ve kanalizasyon alanlarinda Yemen'e acilen finansal destek saglamalari istendi.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA