Belediye Baskani Solak'in Yarali Haldeyken Tedavi Ettirdigi Kediyi Almanya'da Bir Aile Sahiplendi

Aksaray'in Sultanhani ilçesinde yarali halde bulunan kedi Sinba, tedavisinin ardindan kendisini sahiplenen aileye kavusmasi için Almanya'ya gönderildi.

Sultanhani Kervansarayi'ni gezmeye gelen bir grup turist, yerde hareketsiz yatan kediyi gördü. Tesadüfen araciyla oradan geçen Sultanhani Belediye Baskani Fahri Solak, turistlerin ilgilendigi yarali kediyi makam aracina alarak veterinere götürdü.

Tedavisinin ardindan yarali kediye "Sinba" adini veren Solak, kedinin sosyal medya araciligiyla Almanya'da yasayan Alman bir aileye sahiplendirildigini bildirdi.

Solak, konuya iliskin AA muhabirine, belediyeye giderken iki kadin turistin yol kenarinda yerdeki bir seyle ilgilendigini gördügünü söyledi.

Yanlarina yaklastiginda turistlerin yarali kediyle ilgilendigini fark ettigini belirten Solak, "Ben hemen duruma müdahale edip kediyi alarak veterinere götürdüm. Tedavisinin ardindan kedi bir gün bizde kaldi. Sosyal medyadan gören hayvan haklari dernekleri kedi için beni aradi. Ben de sahiplendirme islemini yaptim. Sinba için Almanya'dan bir kisi aradi, sahiplenmek istedigini söyledi. Ankara'da bir temsilcileri varmis, oraya götürdüm. Oradan da Almanya'ya gitti kedimiz." dedi.

Kaynak: AA