Baskan Gültak, Otopark Isletmecisi Serap Noyan'la Bulustu

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi ile Türkiye Israfi Önleme Vakfi (TISVA) İçel Mikrofinans Subesi isbirliginde gerçeklestirilen proje kapsamindaki mikro kredi destegi sayesinde otopark isleten Serap Noyan’i isletmesinde ziyaret etti.

Baskan Gültak, Otopark Isletmecisi Serap Noyan'la Bulustu
Is yeri Akdeniz ilçe sinirlari içinde Çankaya Mahallesinde bulunan 3 çocuk annesi 58 yasindaki kadin girisimci Serap Noyan, Baskan Gültak’in ziyaretinden dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek, "Her seyden önce TISVA, Akdeniz Belediyesi ve Baskan Mustafa Gültak’a desteklerinden ötürü çok tesekkür ederim" dedi.



"Kadinlar istedigi zaman her seyi basarir"

Esi vefat etmeden önce yillarca otoparkçilik isi yaptigini, sonrasinda da oglu ile beraber bu isi sürdürdügünü söyleyen Noyan, "Daha sonra arkadaslarim vasitasiyla yollarimiz mikro kredi ile kesisti. Ilk zamanlar tereddütlerim vardi. Ne oldugunu bilmiyordum fakat o endiseler ortadan kalkti. Çok da iyi oldu. Bu is genelde erkek meslegi olarak bilinir, ancak ben bir kadin olarak bu meslegi rahatlikla sürdürüyorum. Kadinlara tavsiyem sudur; inandiklari yolda yürüsünler, çünkü biz istedigimiz zaman her seyi basaririz" ifadelerini kullandi.

"Toplum içinde kadinin yeri çok önemli"

Toplum içinde kadinin yerinin önemine vurgu yapan Baskan Gültak ise "Üreten, çalisan, ailesine yardimci olan, ayaklari üstünde duran, kimseye ihtiyaç duymayan bir kadin portföyü, toplumun gelismesi adina oldukça önemlidir. Biz seçildikten sonra kadinlarla alakali çok fazla önemli isler yapmaya çalisiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Israfi Önleme Vakfi ile yaptigimiz protokoldür. Bizden önce çalisma noktasinda elbette çaba sarf etmisler ama Serap Hanim da az önce ’tereddütlerim vardi ama öyle olmadigini ögrendim’ dedi.

Iste iki kurumun yan yana gelip çalismasi bir güç birligini ortaya çikardi. Is hacimleri büyüdü; gelip gidenlerin sayisi artti" diye konustu.



"Akdeniz’de 300’den fazla kadin girisimci bulunuyor"

Simdiye kadar İçel’de toplamda bin 577, aktif olarak ise 710 kadin girisimcinin mikro kredi kullandigi bilgisini veren Gültak, “Akdeniz ilçemizde ise Karaduvar, Çilek, Gündogdu, Yeni Mahalle, Mahmudiye, Kiremithane, Turgutreis ve Nusratiye mahallelerinde aktif kredi kullanan 300’den fazla girisimci kadin bulunuyor. Kredi kullanan girisimci kadinlar; ticaret, islem, üretim, isletme sahipligi, hayvancilik, tarim gibi alanlarda islerini devam ettiriyor" dedi.



"TISVA’ya tesekkür ediyoruz"

2019’da Akdeniz Belediyesi ile TIVSA arasinda protokol imzalandigini ve belediye binasinda hizmet vermeye basladigini belirten Gültak, “Daha sonra İçel’deki kadinlarimiza 3 milyon 951 bin 800 TL, sadece Akdeniz’de yasayan kadinlarimiza ise 1 milyon 215 bin 100 TL kredi destegi saglandi. Basladigimiz noktada bu sayilar çok azdi. Su anda ciddi bir sermaye kadinlarimiza aktariliyor. Bu hem TISVA’yi hem belediye olarak bizleri çok mutlu ediyor. Onlarin hayata tutunmalarini, yaptiklari is noktasinda kimseye muhtaç olmamalarini saglamis oluyoruz. Bu vesile ile Türkiye Israfi Önleme Vakfina da çok tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.



"Ayaklari üstünde duran tüm kadinlarimizla gurur duyuyorum"

Noyan’a isletmesinin fiziki kosullari konusunda yardimci olacagi sözünü de veren Gültak, "Bugün Serap Noyan Hanimefendi de burada ayaklarinin üstünde durmaya çalisiyor. Türkiye Israfi Önleme Vakfi da buraya kredi vermis. Is yerinin fiziki olarak ufak tefek problemleri var. Bu anlamda da kadinlarimiza destek olmak bize yakisir. Katki sunma noktasinda elimizden geleni yapacagiz. Ayaklari üstünde duran tüm kadinlarimizla gurur duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA