Almanya'da 2030'E Kadar Trafige Yeni Çikacak Araçlarin Yüzde 80'Inin Elektrikli Olmasi Bekleniyor

BERLIN – Dünyanin önde gelen otomobil üreticilerinin merkezi Almanya’da 2030 yilina kadar trafige kaydi yapilacak araçlarin yüzde 80’inin elektrikli araçlardan olusmasi bekleniyor.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakani Peter Altmaier, ülkesindeki elektrikli araçlara iliskin gazetecilere yaptigi açiklamada, Almanya’da birkaç yil içinde elektrikli hareketlilikte önemli bir atilim bekledigini kaydetti.

Ülkede 2030 yilina kadar trafige kaydi yapilacak araçlarin yüzde 80’inin elektrikli araçlardan olusmasinin beklendigini belirten Altmaier, “Bu gelecek için büyük bir adim” dedi.

Ülkesindeki ekonomik toparlanmanin devam etmesi konusunda da degerlendirmelerde bulunan Altmaier, Kovid-19 salgininda 4. dalga endiselerine ragmen Almanya'da istikrarli bir ekonomik toparlanma bekledigini söyledi.

Altmaier, “Iki kez asilanmis kisiler veya Kovid-19 hastaligini geçirip, iyilesenler için artik herhangi bir kisitlama uygulamak zorunda olmadigimiz konusunda net bir bakis var. Bu da ekonomik faaliyetlerin yil boyunca önemli bir seviyede gerçeklesmesini sagliyor.” degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanligi, daha önce 2030 yilina kadar yollarda 10 milyon elektrikli araç öngörürken, 17 Temmuz'da bu beklentisini 14 milyon adede yükseltmisti.

Ülkenin 2030 yilinda enerji tüketiminin de özellikle elektrikli otomobillerin yüksek elektrik talebiyle 645-665 terrawat/saate çikarak, önceki varsayimlardan yüzde 15 daha fazla artis göstermesi bekleniyor.

Kaynak: AA