AK Parti Edirne Il Baskani Iba, Cumhurbaskani Erdogan'la Görüstü

AK Parti Edirne Il Baskani Belgin Iba, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i ziyaret etti.

AK Parti Edirne Il Baskanligi'ndan yapilan açiklamaya göre, Iba, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'na katilmak üzere bulundugu Ankara'da Cumhurbaskani Erdogan'la görüsme firsati yakaladi.

Erdogan'a Edirneliler'in selamini ileten Iba, çiftçilerin dilek ve temennilerini de iletti.

Görüsme sonrasi Iba, Erdogan'a çeltik demeti yüklü minyatür talika armagan etti.

Ankara’da bulundugu sirada Iba ve beraberdeki Il Baskan Yardimcilari Aydogan Akinci, Halil Gümüs, Turan Girgin, Ipsala Çeltik Üreticileri Birligi Baskani Sedat Balcilar, Ipsala Genç Is Adamlari Dernegi Baskani Hasan Yavas, Ipsala Ticaret Borsasi Baskan Yardimcisi Hasan Önalan ve çeltik üreticilerinden olusan heyetle, Ticaret Bakan Yardimcisi Riza Tuna Turagay'i, Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin'i ve Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Güldal'i ziyaret etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Iba, Ankara ziyaretlerinin özellikle üretici anlaminda çok verimli oldugunu söyledi.

Ziyaretlerde, TMO'nun yeni hasat dönemi öncesinde fiyat açiklamasini, bu dönemde de çeltik alimi yapmasini, çeltikte gümrük vergilerinin indirilmemesi konusunu da aktardiklarini ifade eden Iba, ayçiçegi üreticilerinin gümrük vergisiyle ilgili taleplerini ilettiklerini söyledi.

Çiftçiler adina çok mutlu olduklarini dile getiren Iba, sunlari kaydetti:

"Edirne'mizin topraklarini alin teri ile isleyen degerli çiftçilerimiz ile her firsatta bir araya gelip istek ve taleplerini dinliyor ve çözüm önerileri noktasinda fikir alisverisinde bulunuyoruz. Bu kapsamda bölgemizdeki ayçiçegi ve çeltik üreticilerimizin taleplerini iletmek adina çikmis oldugumuz Ankara yolculugumuzda Ticaret Bakan Yardimcisi Turagay’i, Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Metin’i ve TMO Yönetim Kurulu Baskan Güldal'i ziyaret ettik.

Bu yil çeltikte piyasada yeterince mal oldugundan dolayi, gümrük vergilerinin indirilmemesi talebimizi ilettik. Talebimiz olumlu karsilandi. Çiftçilerimiz adina çok mutluyuz. Ayrica Baskanimizdan TMO'un hasat öncesi fiyat açiklayacagini ve sezon boyunca mal alacaginin bilgisini aldik. Mahsulümüz çiftçimize bereketiyle gelecek, Ofis çiftçimizin dostu olmaya devam edecek."

Kaynak: AA