Afet Bölgesinde Vali Çiftçi'yi Duygulandiran Olay

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Sinop’un Türkeli ilçesindeki bir köyde yasadigi olayi sosyal medya hesabindan paylasti.

Afet Bölgesinde Vali Çiftçi'yi Duygulandiran Olay
Evi selden zarar gören Beyzattin Üstündag ile arasinda geçen diyalogu yayinlayan Vali Çiftçi’nin paylasimi okuyanlari duygulandirdi. Köy ziyaretleri esnasinda evi selden zarar görmüs bir vatandasa rastladigini dile getiren Vali Çiftçi, “Kendisine geçmis olsun dileklerimi ilettim. Herhangi bir ihtiyaci olup-olmadigini sordum. Çadirda kaldigini, mümkünse konteyner talep ettigini söyledi.

Talebi gayet makuldü, evi agir hasarliydi, evin fotograflarini çekip isteginin karsilanmasi için ilçe kaymakamina ilettim. Tam ayrilacakken ’bir bardak çayimi iç de öyle git’ diye israr etti. Kendisini kirmadim. Evi neredeyse yan yatmisti. Evin önüne hemen üç sandalye atti. Bizi buyur etti. Genel sekreterimizle oturduk, kendisine üç-dört defa ‘sen de otur’ dememe ragmen oturmadi, ayakta bekledi. Çay hazir oluncaya kadar biraz sohbet ettik. Kendisi Kastamonulu, ismi Beyzattin Üstündag, üç çocugu Istanbul’da çalisiyor. Kendisi emekli olmus. Tüm birikimini ata -baba yurduna eve yatirmis ve köyden bir ev satin almis. Hevesle yerlestigi evi ve arazisi selden oldukça etkilenmis, canlarini zor kurtarmislar. Biraz sonra hanimi çayla beraber-Allah ne verdiyse-bir de sofra hazirlayip getirdi. Afetzede olduklarini, zaten zor durumda iken niçin sofra hazirladiklarini söyledim, misafirimsiniz dedi.

Afetten üç gün sonra yollarinin açildigini, görevlilerin ekmek ve su getirdiklerini, devlet görevlilerinden razi oldugunu anlatti. Evi agir hasar görmüs Anadolu insani, zor durumda olmasina ragmen misafirine izzetü ikramda bulunmayi ihmal etmiyor, canini bagisladigi için Yaradan’ina sükrediyor, bizlere de böylece güzel örnek oluyor. Insanimizdan ögrenecegimiz çok sey var, çok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA