Evlat Nöbetindeki Aileler Gece Nöbetine Basladi, 3 Eylül'de Herkesi Davet Etti

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti korona virüse ragmen 720. gününde devam ederken, aileler gece nöbetine de basladi.

Evlat Nöbetindeki Aileler Gece Nöbetine Basladi, 3 Eylül'de Herkesi Davet Etti


Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP Il Binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin umutlu bekleyisi 720’inci gününde gece nöbetine basladi.

Hacire Akar’in 2 yil önce 22 Agustos’ta teröristler tarafindan kaçirildigini öne sürdügü oglu Mehmet için HDP Il Binasi önünde baslattigi ve 3’üncü gününde oglunun güvenlik güçlerine teslim olmasiyla sonlandirdigi eylemin yil dönümünde, aileler, çocuklarina kavusana kadar eylemlerini sürdürecek. Akar’in ardindan, 3 Eylül’den itibaren HDP Il Binasi önüne gelerek oturma eylemine baslayan ve sayilari 233’e ulasan aileler, 3’üncü yilda eylemlerine gece de devam etme karari aldi.

Aileler bu gece bir araya gelerek HDP Diyarbakir Il Binasi önünde eyleme baslayarak tüm dünyaya 3 Eylül’de destek vermeleri için çagrida bulundu. Aileler adina açiklama yapan ve geçtigimiz günlerde evladina kavusan Aysegül Biçer, vicdana davet ederek çigliklarinin yükselmesi için 3 Eylül gününü isaret etti. Biçer, “Bugün yeni bir eylem basladi, neden yeni bir eylem artik gece nöbetlerimiz basladi.

3 Eylül 2021’de 3. yila girecegiz, evlatlarimiz için mücadele veriyoruz, bugün 720 gündür bu aileler burada. Buradan tüm anne ve babalara çagri yapmak istiyoruz. Gelin hakkinizi isteyin, çünkü biz hakkimizi istedik 31 tane evladimiza kavustuk. 234 aile ile devam eden bu eylem Allah’in izniyle büyüyecek, çünkü bir çiglikla baslayip, çig gibi büyüdü. Allah’in izniyle her geçen gün daha güçlü adimlarla ilerliyoruz. Buradan çagrida bulunuyoruz, 3 Eylül 2021’de sabah saat 10 civarlarinda kim PKK’ya ‘Hedi bese’ demek istiyorsa yanimiza gelsin. Bu anne ve babalar sadece kendi evlatlari için nöbet tutmuyorlar. 3 yila yakin süredir Türkiye’nin bekasi birlik ve beraberligimiz içinde mücadele ediyoruz. Allah riza için artik bu sanatçilar, akademisyenler, bu insan ve çocuk haklari savunuculari artik bu aileleri görsünler. Bütün siyasi partilere de buradan çagri yapiyorum. Gelip bu anne ve babalarin feryadini dinleyin. Bunlar kendi hakkini istiyor. Sözde Mecliste Kürtlerin hakkini savundugunu söyleyen HDP, 720 gündür burada feryat eden anne ve babalari gördü, ama duymamazliktan geldi. Ben evladina kavusan anne olarak diyorum ki buradayim, sonuna kadar anne ve babalara destek verecegim. PKK bitinceye kadar, HDP yikilincaya kadar ben buradayim ve ailelerin yanindayim. Bizi görmeyen ve duymayanlari vicdan ve merhamete çagiriyoruz. 3 Eylül’de herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA