Mehmet Uz Açiklamasi 'Onazi Oynarsa Para Alacak'

Denizlispor Baskani Mehmet Uz, Onazi transferinde oyuncuyla oynadigini zaman para almasi konusunda anlastiklarini ve 6 oyuncu ile prensipte uzlastiklarini ifade ederek, “Biz bundan dolayi imzayi atmadigimiz hiçbir futbolcuyu açiklamak istemiyoruz” dedi.

Mehmet Uz Açiklamasi 'Onazi Oynarsa Para Alacak'


Denizlispor Baskani Mehmet Uz, yönetimdeki istifa ve Onazi transferi hakkinda açiklamalarda bulundu. Baskan Uz, transferlerin ise hiz kesmeden devam edecegini ve 6 futbolcu ile prensipte anlastiklarini ifade ederek, “Biz bu süreçten sonra ikinci hamlemiz olan asil transferleri yapmamiz gerekiyordu. Malum biliyorsunuz ayin 20’sinden sonra olan bir sürecimiz vardi. Bu kisimda olan transfer yasagin sikintisini da çözdük. 10 gün daha süre kazandik. Transferlerimizi ayin 30’una kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Transfer yasaginin kalkmasi için futbolculardan indirim istiyorduk. Bu indirimleri yapmamalari takdirde bize 2 milyon gibi bir yükü olacakti. Bizim taraftarlarimiz da bizler kadar çok heyecanli. Bir an önce bu transferlerin yapilmasi gerektigini, bir an önce çikmamiz gerektigini söylüyorlar ama maalesef ekonomi ile alakali çok büyük sikintilar yasadigimiz için bu süreci biraz mantikli, biraz sabirli geçecek. Bir hocayla anlastik, toplamda 5 tane futbolcuyla imzayi attik. Bu futbolcularin arasinda hazir olan var, olmayan var. Bu hafta yetisecek olan var, olmayan var. 2 hafta içerisinde bu 5 futbolcumuz devreye girmis olacak” dedi.



“Oynarsa para alacak, oynamazsa almayacak”

Onazi transferi hakkinda konusan Baskan Uz, “Onazi’ye 135 bin Euro’luk borcumuz vardi. Biz bu borcu ödemedigimiz takdirde transfer yasagini kaldiramiyorduk. Onazi’ye söyle bir teklifte bulunduk. Ona dedim ki, ‘bize gelip, indirim yapar misin’ dedim. O da yapacagini, tekrardan Denizlispor formasi giymek istedigini söyledi.

Ama ben bu riski alamayacagimi söyledim. ‘Denizli’de sizin hakkinizda olumlu konusulmuyor. Sakatlik durumu var. oynar mi, oynamaz mi endiseleri var’ dedim. Ben zaten kabul etmese de 135 bin Euro ödeyecektim. 90 bin Euro teklif ettim ve kabul etti. 90 bin Euro ödedim, 45 bin Euro kenara koyduk. Kabul ettikten sonra su teklifi sundum. Eger anlasirsak size 20 bin Euro garanti para veririm. Oynadigin takdirde maç basi parani veririm. Böyle bir anlasma yaptik. Ben bu riski revize ettim. Oynarsa para alacak, oynamazsa almayacak” ifadelerini kullandi.

Bazi oyuncular uçaga binecegim deyip gelmedi

Baskan Uz, transferler hakkinda açiklamada bulunarak, “6 futbolcuyla prensipte anlastik. Futbolcular ile pazarliklar her an degisebiliyor. Uçaga bindim diyor, gelmiyor. Biz bundan dolayi imzayi atmadigimiz hiçbir futbolcuyu açiklamak istemiyoruz. Bizim bu isi ayin sonuna kadar yapmamiz gerekiyor. Bizim bütçemiz belli, rakamlari tüm kurul olarak belirledik. Biz bu bütçenin disina çikmak istemiyoruz. Hesap etmedigimiz borçlar, icralar geliyor. Dün olmadik bir yerden icra geldi. ‘Paranin miktari önemli degil, gelin anlasalim. Sadece bankadan icrayi kaldirin. Ben islemlerimi yapabileyim. 1 saat sonra bir daha koyabilirsin’ dememe ragmen kabul etmediler” dedi.

Kaynak: İHA