Kesan'da Afetzedeler Için Toplanan Yardimlar Yola Çikti

Kesan ilçesinde afet bölgelerine destek amaciyla baslatilan yardim kampanyasinda toplanan yardimlarin yüklendigi tir ugurlandi.

Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, sel felaketi sonrasi Kaymakam Cemalettin Yilmaz önderliginde yardim kampanyasi düzenlediklerini söyledi.

Sel felaketinin derinden etkiledigi Kastamonu için yardimlarin devam ettigini belirten Helvacioglu, "Bati Karadeniz'deki sel ve Akdeniz'deki yanginlardan dolayi durum ortada. Son 1 aydir ülkemizdeki afetler bizleri derinden üzdü ve etkiledi. Bugünlerin ülkemizde milli birlik ve beraberlik dayanisma günü oldugunu yasayarak bir kez daha anladik. Büyük küçük demeden her türlü destegi veren vatandaslarimiza huzurlarinizda tesekkür ediyoruz. Bu milli beraberlik ruhumuzun her daim diri olmasini temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da devletin tüm imkanlariyla seferber oldugunu ifade etti.

Felaketlerin yasandigi ilk andan itibaren devletin bütün imkanlarini seferber edip bölgeye gittigini anlatan Aksal, sunlari kaydetti:

"Bakanlarimiz ve Cumhurbaskanimiz hem yangin hem de sel bölgesini ziyaret ettiler. Tabii ki giden canlari geri getirmemiz mümkün degil ama kaybolan ve zarar gören geri gelecektir. Bu yardimlarin organize bir sekilde yapilmasi, dagitilmasi ve dogru adrese gitmesi çok önemli. Bu nedenle AFAD Baskanliginin koordinasyonunda illerde valiliklerimizin, ilçelerimizde kaymakamlarimiz önderliginde bir yardim kampanyasi baslatildi."

Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz da afet bölgelerindeki yaralarin en kisa sürede sarilacagini söyledi.

Konusmalarin ardinda yardim tiri yola çikti.

Kaynak: AA