Istanbul'da Izinsiz Pankart Astigi Iddiasiyla Gözaltina Alindiktan Sonra Serbest Kalan Kisi Saldiriya Ugradi

Istanbul'da farkli ilçelerde izinsiz pankart asip sosyal medyadan paylastiklari iddiasiyla gözaltina alindiktan sonra adli kontrol sartiyla serbest birakilan kisilerden Semir Yapici (26), evinin önünde ugradigi saldiri sonucu yaralandi.

Alinan bilgiye göre Yapici, sabah saatlerinde ise gitmek üzere Bahçelievler Hürriyet Mahallesi Rüya Sokak'taki evinden çiktigi sirada 3 kisinin sopali saldirisina ugradi. Saldirganlar olay yerinden kaçarken, yaralanan Semir Yapici, özel bir hastanede tedavi altina alindi.

Bahçelievler Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, saldirganlarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri, sosyal medyada "ÖfkeliGençTürkler" adli bir grubun, kentin farkli yerlerinde "Hudut Namustur" ve "Ülkemde Mülteci Istemiyorum" yazili pankartlari asmalari ve bunlari bazi sosyal medya hesaplarindan paylasmalarina iliskin çalisma baslatmisti.

Polis ekipleri, 16 Agustos'ta düzenledikleri operasyonda, aralarinda Semir Yapici'nin da bulundugu 6 kisiyi "halki kin ve düsmanliga tahrik" suçunu isledikleri iddiasiyla gözaltina almis, islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilenlerin tamami adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Kaynak: AA