Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Sahin, Maasini Afetzedelere Bagisladi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, bir aylik maasini afetzedeler için düzenlenen yardim kampanyasina gönderdi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin farkli illerindeki orman yanginlari ve selden zarar görenlere yardimci olmak isteyen vatandaslarin talebi üzerine Içisleri Bakanliginca Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) koordinesinde baslatilan "Ben de Varim" kampanyasi için Gaziantep destek vermeyi sürdürüyor.

Gaziantep Ticaret Odasi üyelerinin Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Gaziantep'i Gelistirme Vakfi (GAGEV) is birliginde afet bölgeleri için olusturulan ayni yardim tirlarinin ilk etap ugurlama töreninde Sahin, kendi sahsi adina 1 maasini yatirdigini açikladi.

Sahin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak yardimlara devam ettiklerini aktarirken, "Kampanyaya Fatma Sahin olarak 'Ben de Varim' diyorum." ifadelerini kullandi.

Milletin kuvvetini birliginden aldigini aktaran Sahin, sunlari kaydetti:

"Yaralari sardikça güçleniyoruz, iyilesiyoruz. Bütün dünyaya kardeslikte örnek oluyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde alinan kararlarla, AFAD üzerinden sel ve yangin bölgelerindeki kardeslerimizin yaralarini sarmak için karar aldik. GAGEV sayesinde bütün sivil toplum kuruluslari ile çalisan özel bir sehiriz. Daha önce açikladigimiz GastroANTEP'i iptal etme ve oraya harcayacagimiz bütçeyi, GAGEV ile ayni ve yardim olarak AFAD üzerinden sel bölgesine gönderme karari almistik. Bu aldigimiz karar dogrultusunda AFAD'tan gelen listede gida, hijyen ve elbise destegi isteniyordu. Yaklasik 10 milyonluk ayni yardimi trikotajcimiz, ayakkabicimiz, gidacimizdan alarak Büyüksehir Belediyesi olarak 'Ben de Varim' diyoruz."

Kaynak: AA