Cumhurbaskanligi Egitim Ve Ögretim Politikalari Kurulundan Okullarin Açilis Tarihiyle Ilgili Iddialara Yanit Açiklamasi

'Milli Egitim Bakanliginin 20212022 egitimögretim yilinin açilis tarihi olarak isaret ettigi 6 Eylül 2021 tarihinin Cumhurbaskanligi Egitim ve Ögretim Politikalari Kurulu tarafindan, uygun görülmedigi seklindeki iddia dogru olmayip hakikat bunun tam aksidir' 'Kurulumuz, salgin dönemi boyunca Sayin Cumhurbaskanimiza sundugu müteaddit raporlarla, okullarda gerekli tedbirler alinarak en kisa zamanda yüz yüze egitime geçilmesi gerektigi hususunda görüs bildirmistir'.

Cumhurbaskanligi Egitim ve Ögretim Politikalari Kurulu, okullarin 6 Eylül 2021'de açilmasinin Kurul tarafindan uygun görülmedigi iddialarini yalanladi.

Kurulun sosyal medya hesabindan, çesitli basin yayin organlarinda yer alan, "Kurulun 2021-2022 egitim-ögretim yilinin 6 Eylül 2021 tarihinde baslamasini uygun görmedigi" iddialarina iliskin açiklamada bulunuldu.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Çesitli basin yayin organlarinin haberlerinde veya köse yazilarinda yer alan, 'Milli Egitim Bakanliginin 2021-2022 egitim-ögretim yilinin açilis tarihi olarak isaret ettigi 6 Eylül 2021 tarihinin Cumhurbaskanligi Egitim ve Ögretim Politikalari Kurulu tarafindan, uygun görülmedigi seklindeki iddia dogru olmayip hakikat bunun tam aksidir.

Kurulumuz, salgin dönemi boyunca Sayin Cumhurbaskanimiza sundugu müteaddit raporlarla, okullarda gerekli tedbirler alinarak en kisa zamanda yüz yüze egitime geçilmesi gerektigi hususunda görüs bildirmistir. Kurulumuzun bu husustaki görüsünün ne oldugu arastirilmadan, gerçege aykiri birtakim söylentilerden hareketle bu tür haberler yapilmasi veya bunlarin köse yazilarina konu edilmesi basin meslek ilkeleri ve gazetecilik etigi ile bagdasmamaktadir."

Kaynak: AA