CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Hacibektas'ta Çesitli Açilislar Gerçeklestirdi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Nevsehir'in Hacibektas ilçesinde temel atma ve açilis törenlerine katildi, belediyeyi ziyaret etti.

58'nci Ulusal, 32'nci Uluslararasi Haci Bektas Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri için ilçeye gelen Kiliçdaroglu, partililer ve vatandaslarca karsilandi.

Kent Meydani ve buradaki saat kulesinin açilisini yapan Kiliçdaroglu, Hacibektas Kentsel Tasarim Uygulamalari Sergisini gezdi.

Ardindan Hacibektas Belediyesini ziyaret eden Kiliçdaroglu, Baskani Arif Yoldas Altiok'tan çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Kiliçdaroglu, Hacibektas ilçesinin güzel bir görünüme kavusmasi için verdigi emek dolayisiyla Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'na tesekkür ettigini belirterek, söyle konustu:

"Haci Bektas Veli'nin felsefesine uygun bir kent Hacibektaslilara kazandirilmak isteniyor ve bunun mücadelesi yapiliyor. Burayi bütün dünya biliyor, taniyor ama biraz bakimsizdi. Bir seye deger vermek sadece onu anmak degildir, bakmak ve ilgilenmek gerekiyor. Belediyenin önünde güzel bir meydan olustu. Kentlerin meydanlara ihtiyaci vardir, meydansiz bir kent olmaz zaten. Meydanlarda dügünler, eglenceler, mitingler olur. Bu çerçevede Hacibektas'in 21'inci yüzyilin sevimli, sirin, yesil bir kenti haline dönüstürmek için çabalayan Imamoglu ve arkadaslarina tesekkür etmek isterim. Bu beldeye baskanlik siradan bir olay degil. Üstlendigi sorumlulugun bilincinde olarak Hacibektas Belediye Baskanimiz da çaba harcadi, tesekkür ederim."

Daha sonra Nilgün-Sirri Bektas Kültür Merkezi ve Müzesi'nin temel atma törenine katilan Kiliçdaroglu, ayni yerleskede bulunan restorasyonu bir süre önce tamamlanan tarihi yel degirmeninin de açilis kurdelesini kesti.

Kiliçdaroglu'na programlarinda bazi parti yöneticileri, milletvekilleri ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Imamoglu eslik etti.

Kaynak: AA