Belediye Baskani Fatma Sahin Maasini Afet Bölgelerine Bagisladi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, farkli illerde yasanan yangin ve sel afetleri nedeniyle baslatilan yardim kampanyasina kendi adina 1 maasini bagislayacagini açikladi.

Belediye Baskani Fatma Sahin Maasini Afet Bölgelerine Bagisladi
Türkiye’nin farkli illerindeki orman yanginlari ve selden zarar görenlere yardimci olmak isteyen vatandaslarin talebi üzerine Içisleri Bakanliginca Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) koordinesinde baslatilan "Ben de Varim" kampanyasi için Gaziantep destek vermeye devam ediyor. Gaziantep Ticaret Odasi üyelerinin Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Gaziantep’i Gelistirme Vakfi is birliginde afet bölgeleri için olusturulan ayni yardim tirlarinin ilk etap ugurlama töreninde Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, kendi sahsi adina 1 maasini yatirdigini açikladi.

Baskan Fatma Sahin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak yardimlara devam ettiklerini aktarirken, “Kampanyaya Fatma Sahin olarak ‘Ben de Varim’ diyorum” dedi.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, konusmasinda, milletin kuvvetini birliginden aldigini aktararak, “Yaralari sardikça güçleniyoruz, iyilesiyoruz. Bütün dünyaya kardeslikte örnek oluyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde, alinan kararlarla, AFAD üzerinden sel ve yangin bölgelerindeki kardeslerimizin yaralarini sarmak için karar aldik. GAGEV sayesinde bütün STK’lar ile çalisan özel bir sehiriz. Daha önce açikladigimiz GastroANTEP’i iptal etme ve oraya harcayacagimiz bütçeyi, GAGEV ile ayni ve yardim olarak AFAD üzerinden sel bölgesine gönderme karari almistik. Bu aldigimiz karar dogrultusunda AFAD’tan gelen listede gida, hijyen ve elbise destegi isteniyordu. Yaklasik 10 milyonluk ayni yardimi trikotajcimiz, ayakkabicimiz, gidacimizdan alarak Büyüksehir Belediyesi olarak “Ben de Varim” diyoruz. Bende Fatma Sahin olarak kendi 1 maasimi nakdi olarak AFAD’in belirttigi banka hesaplarina yatirdim” diye konustu.

Kaynak: İHA