AK Parti Mugla Milletvekili Demir, Osmaniye Mahallesi'ni Ziyaret Etti

AK Parti Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ile partililer, yangindan etkilenen Marmaris Osmaniye Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Demir, ziyarette yaptigi konusmada, orman isletmeye ISKUR tarafindan organize edilen Toplum Yararina Programlar (TYP) kanaliyla bin orman isçisi alinacagini, bu isçilerin mahalledeki gençlerden seçilmesi ve bölgeyi bilen insanlarin olmasi gerektigini belirtti.

Bölgedeki yangin havuzlarinin sayisinin da artirilmasi için girisimlerde bulunuldugunu ifade eden Demir, Milas'ta oldugu gibi Marmaris'te de yangin bölgesinde olan ancak zarar görmeyen mahalleliye de 2 bin lira yardim yapilmasi için Marmaris Kaymakami ile görüstügünü belirtti.

Demir, hasari olan evin yerine devletten yenisinin yapilmasi isteyen vatandaslarin olmasi halinde, devletin onu da 10-20 yil faizsiz ödeme kosuluyla saglayabilecegini kaydetti.

Yanginda zarar gören ahirlarin yerlerine en kisa zamanda yenilerinin yapilacagini da belirten Demir, su ifadeleri kullandi:

"Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak ile görüstüm. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz yanan ahirlarimizin yerine en kisa zamanda yenilerini yapacak. Ayrica zorunluluklar varsa ya da hayvanlar açikta kalmissa çadir tipi ahirlar getirilerek ahirlarin yerine yenisi yapilana kadar geçici çözümler de saglanacak. Aydem elektrik dagitim firmasi tüm kirsal mahallelerimizde ahsap elektrik direklerinin yerine yeni ve yangina dayanikli metal olanlarini yerlestirmeye basladi. En kisa zamanda bu is de tamamlanacak."

Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'e, Ilçe Baskani Ceyhun Gökmen, Ilçe Teskilat Baskan Yardimcisi Kazim Akgün, Ilçe Mali ve Idari Isler Baskani Ismail Güleryüz, Ilçe Sivil Toplum ve Halkla iliskiler Baskani Osman Ekinci, Ilçe Sekreterlik Baskani Erkan Hayaloglu ve partililer eslik etti.

Kaynak: AA