AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer'den Asi Çagrisi

AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer, hastanelerin yogun bakimlarda yatan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarin yüzde 98'inin asisiz oldugunu belirterek, vatandaslara asilarini yaptirmalari uyarisinda bulundu.

Tamer, AK Parti il binasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, özellikle Kurban Bayrami sonrasi vaka sayilarinda artis basladigini, bun nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarinin hiç bir zaman birakilmamasi gerektigini bildirdi.

Herkesin bu konuda üzerine düsen görevi yapmasi gerektigini belirten Tamer, söyle devam etti:

"Bana bir sey olmaz, ben maske takmam, ben asi yaptirmam' gibi artik buna benzer bahanelerin arkasina siginmamizin zamani degil. Birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi sürdürmek zorundayiz. Asi yaptirmayanlarin gidip asilarini yaptirmasi lazim. Ama sonuçlara baktigimiz zaman hala asi yaptirmamakta direnen insanlar var. Bakin yogun bakimlarda yatan hastalarin yüzde 98'i asisiz olanlar. Bu nedenle kimse es geçmesin, herkes asisini yaptirsin."

Tamer, sehir hastanelerinin Türkiye'de oldugu gibi Kayseri'de de büyük bir sikintiyi ortadan kaldirdigini kaydetti.

Bazi Avrupa ülkelerinde cenazelerin sokaklarda kaldigini ve hastane bahçesindeki banklarda can veren insanlar oldugunu söyleyen Tamer, "Sükürler olsun, Türkiye'de hiçbir zaman böyle bir tablo yasanmadi. Bu anlamda Kayseri'de ve Türkiye'de yogun bakimlarda hiçbir problem yok." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA