20 Agustos Uluslararasi Evsiz Hayvanlar Günü'nde Esenler'de Yürekleri Isitan Iki Olay Yasandi

20 Agustos Uluslararasi Evsiz Hayvanlar Günü’nde, Esenler yürekleri isitan iki olaya ev sahipligi yapti. Esenler Belediyesi Veterinerlik yetkilileri araç motoruna sikisan kediyi kurtarmak için seferber oldu. Suriyeli küçük Fatma ise yarali bir kusu kurtararak sahiplendi.

20 Agustos Uluslararasi Evsiz Hayvanlar Günü'nde Esenler'de Yürekleri Isitan Iki Olay Yasandi


20 Agustos Uluslararasi Evsiz Hayvanlar Günü’nde, Esenler yürekleri isitan iki olaya ev sahipligi yapti. Yasanan ilk olayda Oruçreis Mahallesi 578 Sokak’tan gelen yardim talebi üzerine Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Sefligi yetkilileri harekete geçti. Adrese giden görevliler bir aracin motoruna sikismis kedi ile karsilasti ve yarali hayvana anestezi yaparak sakinlestirdi. Sikisan kedi çikarilamayinca bu kez itfaiye ekiplerinden yardim istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etmeleri durumunda kedinin hayatina mal olabilecegini belirterek aracin servise götürülmesinin uygun olacagini söyledi.

Bunun üzerine araç çekiciyle servise götürüldü. Serviste sikistigi yerden çikarilan kediye ilk müdahaleyi Esenler Belediyesi Veteriner hekimleri yapti. Kedi ilk müdahalenin ardindan Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Sefligine götürüldü ve burada ileri asamali müdahaleleri yapildi.

Veteriner Hekim Bekir Demez, “Kedide ileri derecede doku kaybiyla beraber yaralanma vardi. Tahribat çok ileri derecedeydi. Doku kaybi oldugundan dolayi prognozu çok da iyi görünmüyordu. Gereken her türlü müdahaleyi yaptik. Yara dikisini elimizden geldigince kapatmaya çalistik. Kedimizin tedavi süreci devam ediyor” dedi.



Esenler’de yürekleri isitan diger olay ise Suriyeli bir kiz çocugunun yarali bir kusu kurtarmasi ve sahiplenmesi oldu. Menderes Mahallesi 371. Sokak’ta oturan 10 yasindaki Suriyeli Fatma Hüseyin, yarali buldugu kusu önce bir karton kutuya alarak yem ve su verdi. Kusun uçamadigini ve yarasinin ciddi oldugunu fark eden mahalleli durumu Esenler Belediyesi veterinerlerine bildirdi. Veteriner ekibi kusu alarak tedavisini yapti. Kusun tedavinin tamamlanmasinin ardindan uçacak duruma gelince dogaya birakilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA