10 Yasindaki Duhan Harçliklarini Biriktirerek Sokak Hayvanlarina Destek Oluyor

Zonguldak'ta harçliklarini biriktirerek sokak hayvanlarina mama alan, klinikte tedavi görenlere destek olan Duhan Durmus, hayvan sevgisiyle çevresindekilerin takdirini kazaniyor Duhan Durmus: 'Sokak hayvanlarina sahip çikanlar, onlari hiçbir zaman birakmasinlar, onlari ömürlük sevsinler' Anne Dilsah Durmus: 'Hayvansever bir çocuk olmasi, onun hayati boyunca merhametli, düzgün ve duygusal olmasini saglayacak. Ailesi olarak Duhan'la gurur duyuyoruz, insallah hayati boyunca böyle duyarli bir insan olur' Haykonfed Il Temsilcisi Suzan Arig: 'Duhan'in bu sevgisi, örnek davranisi herkese örnek, bir rol modellik teskil ediyor'

GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta harçliklarini biriktirerek aldigi mamalarla ailesiyle uzak mahallelere giderek sokak hayvanlarini besleyen 10 yasindaki Duhan Durmus, hayvan sevgisiyle örnek oluyor.

Dilsah ve Cumhur çiftinin çocuklari Duhan Durmus, evlerinde besledikleri 2 kedi ve köpegin yani sira sokak hayvanlarina da yardim etme istegini ailesine iletti.

Ailenin, çocuklarinin dogru para harcama aliskanligi kazanabilmesi, yardim etmeyi ve paylasmayi daha iyi ögrenebilmesi için sokak hayvanlarina yardim edebilecegini söylemesi üzerine Duhan, yaklasik 2 yil önce harçliklarini biriktirmeye basladi.

Yeterli miktara ulastigini düsündügü harçliklariyla belli dönemlerde annesiyle veteriner klinigine giderek mama alan ve klinikteki hayvanlarin tedavilerine destek olan Duhan, uzak mahallelerdeki sokak hayvanlarina da ulasarak onlari elleriyle besliyor.

Özellikle Kovid-19 salgini sürecinde de sokak hayvanlarina olan destegini ailesiyle sürdürmeye devam eden Duhan, sevgisini ve merhametini ilgilendigi yaklasik 100 sokak hayvanindan eksik etmemeye çalisiyor.

- "Sokak hayvanlarini ömürlük sevsinler"

Duhan Durmus, AA muhabirine, kendi harçliklariyla sokak hayvanlarina yardim etmekten mutluluk duydugunu söyledi.

Ailesinin de hayvansever oldugunu dile getiren Durmus, "Bütün hayvanlarin yasama hakkina saygi duyuyorum. Her canlinin bir özelligi vardir. Aileme fikrimi açtigimda benim bu fikrime çok iyi yaklastilar, beni tebrik ettiler. Klinikte tedavi gören hasta hayvanlara bakip onlara destek olmaya çalisiyorum. Aldigim mamalari uzak mahallelere getiriyorum ve sokak hayvanlarina veriyorum." diye konustu.

Ailesinin her zaman destek olup arkasinda durdugunu anlatan Durmus, "Sokak hayvanlarina sahip çikanlar, onlari hiçbir zaman birakmasinlar, onlari ömürlük sevsinler." dedi.

Anne Dilsah Durmus da küçük yaslardan itibaren hayvanlarla büyüyen çocuklarina bakma sorumlulugu vermeye çalistiklarini belirterek, sunlari söyledi:

"Hayvansever bir çocuk olmasi, onun hayati boyunca merhametli, düzgün ve duygusal olmasini saglayacak. Duhan, harçliklarini biriktirip böyle bir düsünceye sahip oldu. Biz de ona destek olmak istedik. Ailesi olarak Duhan'la gurur duyuyoruz, insallah hayati boyunca böyle duyarli bir insan olur."

- "Duhan'in örnek davranisi herkese rol modellik teskil ediyor"

Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu (Haykonfed) Il Temsilcisi Suzan Arig ise Duhan'in hayvanlara olan merhameti ve sevgisiyle yasitlarina örnek oldugunu ifade etti.

Duhan'in hayvanlarin haklarini çok iyi bilen bir çocuk oldugunu aktaran Arig, "Harçliklariyla biriktirdigi paralarla sokak canlari için mamalar aldi, kendi elleriyle besledi. Hatta artan parasini da sokak hayvanlarinin tedavilerini yaptiran gönüllü hayvanseverlere vererek tedavilerine katkida bulundu." dedi.

Arig, çocuklari hayvan sevgisiyle yetistirmenin önemine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Hayvani seven her seyi sever. Çünkü zincirin en küçük halkasi, en zayif halkasi hayvanlardir. Hayvana olan sevgi silsile yoluyla gider. Hayvana olan her türlü zulüm en son insana yaklasir. Duhan'in bu sevgisi, örnek davranisi herkese örnek, bir rol modellik teskil ediyor. Aileden hayvan sevgisi, haklari ve buna paralel olarak insan sevgisiyle büyürse böyle bir davranisi sergiler."
Kaynak: AA