Çubuk'ta Engellilere Akülü Araçlari Için Sarj Istasyonlari Kuruldu

Ankara’nin Çubuk ilçesinde, bedensel engellilerin akülü tekerlekli sandalye ve diger araçlarini sarj edebilmesi için belediye tarafindan bazi noktalara sarj istasyonlari kuruldu.

Kurulan sarj istasyonlari ile ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, belediye olarak engellilerin yasamini kolaylastiracak çalismalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Her zaman engellilerin yaninda olduklarini belirten Demirbas, "Ilçemizin en hareketli caddesi olan Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Parki'na, Çubuk Belediyesi Hizmet Binasi’nin yanina ve engelsiz yasam merkezine olmak üzere 3 yeni nesil engelli sarj istasyonu kurduk. Ilçemizde yasayan engelli vatandaslarimiz, bu çalismayla artik hiç kimseye ihtiyaç duymadan, 'yolda kalirim' kaygisi olmadan gönül rahatligiyla günlük yasantilarina devam edebilecekler." dedi.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostlari Dernegi Baskani Sebahattin Karahanli ise su ifadeleri kullandi:

"Engelli kardeslerimiz gerçekten çok sorun yasiyorlardi. Özellikle bataryalari belirli bir yili doldurmus olanlarin, sarjlari bittigi zaman yolda kaliyorlardi. Artik bu sorun ortadan kalkacak. Engellilerin yasamini kolaylastiran bu istasyonlar bildigim kadariyla Türkiye'de birkaç sehirde mevcut. Böylesine önemli bir yatirimi ilçemize kazandiran Belediye Baskanimiz Baki Demirbas’a tüm engelliler adina çok tesekkür ederim."

Kaynak: AA