Selçuk Bayraktar Açiklamasi 'TEKNOFEST'in Temelinde Merhamet Dolu Bir Iyilik Adasi Var'

BAYKAR Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST’i ülkemizin hayati bir meselesi olarak gördügümüz teknoloji gelistirme seferberligine çikmak için baslattik. Mücadelemizin temelinde; dünyayi, kainatin içinde esit, adil ve merhamet dolu bir iyilik adasina dönüstürme çabasi yatiyor” dedi.

Selçuk Bayraktar Açiklamasi 'TEKNOFEST'in Temelinde Merhamet Dolu Bir Iyilik Adasi Var'
BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Samsun Büyüksehir Belediyesi basin biriminin çikardigi Türkiye’nin ilk video ve ses içerikli interaktif sanal gerçeklik içeren dergisi ’Samsun-E Dergi’nin 2’nci sayisina özel röportaj verdi. Internette ücretsiz olarak yayimlanan dergiye önemli açiklamalarda bulunan Bayraktar; insansiz hava araçlari, TEKNOFEST, T3 Vakfi ve Z Kusagi ile ilgili bilgiler verdi.

“Z kusagi ile yakin temas halindeyiz”

Z kusaginin daha çok global bir iletisim ortamina ve yogun bilgi bombardimaninin oldugu bir dünyaya geldigini söyleyen Selçuk Bayraktar, “T3 Vakfi gençlerimize çok önem veriyor. Bizler dünyanin çok hizli degistigi bir zamandayiz. Z Kusagi ile yakin temas halindeyiz. Bugün küçük gibi görünen bu teknoloji yarismalari, gelecekte ahlaki degerleri ile dünyaya örnek olacak büyük teknoloji girisimlerini ve ülkemize kazandiracak gençleri yetistirecek. Biz elimizden geldigince milli, manevi ve ahlaki degerlerimizi gençlerimizle paylasarak degerlerde bulusmak istiyoruz” diye konustu.



“Neden Türkiye de olmuyor?’ diye üzerinde çok kafa yorduk”

Insansiz hava araçlari ile ilgili süreci de anlatan Selçuk Bayraktar, “BAYKAR’da insansiz hava araçlari üzerine yaklasik 17-18 yillik maceramiz var. 4,5 yil önce ‘bir seyler neden Türkiye de olmuyor?’ diye üzerinde çok kafa yorduk. Mesela pandemi döneminde en kritik bulus neydi? Asi. Simdi bunu Türkler buldu dünyada. Peki, ayni insanlar neden Türkiye’de bulmadilar da gitti Almanya’da buldular? ‘Neden olmuyor?’ sorusunun cevabini az çok ögrenmis olduk diyebilirim bu yasadigimiz serüvende” ifadelerini kullandi.

“Ülkemizin bagimsiz ve müreffeh olabilmesi sadece yüksek teknolojileri kullanarak olmamali” diyen Bayraktar söyle devam etti:

“Üreterek yola çikacaksiniz. Önce hayal edeceksiniz, arastiracaksiniz ve alt yapiyi kuracaksiniz. Yani ayni girisimi aliyorsunuz, ‘Silikon Vadisi’ne koyuyorsunuz orada kocaman belki dünyaya nam salacak girisimler ortaya çikiyor. Türkiye’de oldugunda neden olmadigi üzerine yol arkadaslarimizla birlikte çok kafa yorduk. Bakiyorsunuz medeniyetimizin tüm dünyayi aydinlattigi dönemler var. Nasil ki medeniyetimiz pozitif bilimin dahi metodolojisinin kurucusuyken, bir yerden sonra bu öncülügümüzü yitirdigimizi görüyorsunuz. Yaklasik 400 yildir da böyle gidiyor.”

“Ülkemiz yüksek teknoloji alaninda da dünyaya büyük markalar çikartabilir”

BAYKAR’in 1500 kisilik bir aile oldugunu, herkesin adeta bir Milli Mücadele ruhuyla büyük bir gayretle çalistigini ifade eden Selçuk Bayraktar, “2000’li yillarin basindan itibaren insansiz hava araci çalismalarina baslamamizin 18’inci yilindayiz neredeyse. Adim adim büyüyerek gelisen serüven bu. Bunun gibi hikayelerin gelismesini istiyoruz. TEKNOFEST’te ve T3 Vakfi’ni kurdugumuzdaki maksadimiz da yine bu sekildeydi. Elbette ülkemizden bu gibi onlarca farkli alanda girisim çikabilecegini de biliyoruz. Yeter ki önündeki engeller kaldirilsin. Geçmisten günümüze havacilikta da böyle oldugunu biliyoruz. Ülkemiz sadece gida alaninda veya baska alanlarda degil; bu gibi yüksek teknoloji alaninda da dünyaya büyük markalar çikartabilir. Bütün dünyaya liderlik edecek teknolojileri gelistirebilir. Tabii, biz her alanda birinci olalim demiyoruz ama ülkemizden de bu gibi girisimler en ufagindan baslayarak çiksin istiyoruz. Çünkü bizim hikayemiz hep böyle basladi” seklinde konustu.



“Teknoloji su an da tek ellerin elinde”

Teknolojinin suanda tek ellerin elinde oldugunu, bunun tam tersi olmasi gerektigini kaydeden Bayraktar sunlari kaydetti:

“Köyde yasayan bir çocuk da olsam aldigim bilgisayarla ve yazilimla en yüksek katma degeri üretebilmem gerekiyordu. Gelir adaletinin dünyada yayilmasi gerekiyordu. Oysa tam tersi oldu. Çok daha büyük ülkelerden dev girisimler oldu. Simdi burada bir deger problemi oldugunu görebiliyoruz. Teknoloji gelistirirken bile medeniyetimizin bu degerleriyle hareket etmemiz gerektigini görüyorsunuz. Iste Milli Teknoloji Hamlesi; tüm bu materyalist tavra karsi, her gün insan kalabilmek için çabalayan ülkemizin her bir ferdinin, mazlum cografyalarin ve insanligin, gelecege ulastiracagi büyük mirasi olacaktir. TEKNOFEST ve T3 Vakfimiz için yolculuguna ilk adimimizi atarken aklimizda tam da bu meseleler vardi. Özellikle TEKNOFEST’i ülkemizin hayati bir meselesi olarak gördügümüz teknoloji gelistirme seferberligine çikmak için baslattik. Mücadelemizin temelinde; dünyayi, kainatin içinde esit, adil ve merhamet dolu bir iyilik adasina dönüstürme çabasi yatiyor.”
Kaynak: İHA