(Özel) Online Mezar Bakim Hizmeti

Bursa’da, pandemide issiz kalan organizatör, mezar bakim isine girdi, simdi taleplere yetisemiyor.

(Özel) Online Mezar Bakim Hizmeti
Uzun yillar büyük organizasyonlara ev sahipligi yapan bir firmanin yöneticiligini yapan Ebubekir Yüce, pandemi döneminde organizasyonlar iptal olunca sirketini kapatmak zorunda kaldi. Issiz kaldigi dönemde annesinin mezarina gidip bakimlarini yapan girisimci, annesinin kabrinin yanindaki mezarlarin bakimsiz oldugunu görüp temizlemeye basladi.

Artan talepler üzerine bu ise yönelmeye basladi.

Kendine bir internet sitesi kuran genç adam, buradan talepleri almaya basladi.

Yurt disinda yasayan veya hasta oldugu için yakinlarinin mezarlarinin bakimini yapamayan vatandaslar, Ebuber Yüce’den hizmet almaya basladi.

Ebubekir Yüce, gelen talep üzerine haftada bir defa istenilen kisinin mezarina ekibiyle beraber gidip temizligini yapiyor. Ayrica talep edilen kabirlere çiçek ekip bunlari suluyor. Mezardaki solmus çiçekleri sökerek yerine yenilerini ekiyor. Mezar temizligi yapmadan önce fotografini çeken girisimci, bu fotografi mevtalarin yakinlarina gönderiyor. Temizlik yaptiktan sonra da kisiyle görüntülü telefon görüsmesi yaparak, mezarin temizlik ve bakim yapildiktan sonraki durumunu gösteriyor.

Artan talepler üzerine 3 kisilik bir ekip olusturan girisimci, simdi aylik ücret karsiliginda fatura kesip, haftalik düzenli mezar bakim hizmeti veriyor. Ücretler ise yillik sözlesme yapilirsa, aylik 250 liraya yapiliyor. Aylik anlasma yapildigi takdirdeyse 400 liradan hizmet veriliyor.

Tesadüfen bu ise girdigini ifade eden Ebubekir Yüce, "Pandemi döneminde insanlar 1,5 yil evlerinden çikamadilar. Mezarliklara gelemediler. Kabirler bakimsiz kaldi. Ben annemin mezarini ziyaret ederken kabirlerin bakimsiz kaldigini gördüm. Yurt disinda olan çok sayida insan var. Yakinlarinin kabirlerini ziyarete gelemiyorlar. Ben de mezar bakim isine girmeye karar verdim. Bir internet adresi kurdum, talepler artmaya basladi.

Yurt disinda olup da ailesinin mezarina gelemeyen vatandaslara hizmet veriyoruz. Yakinlarinin mezarina gelemeyen vatandaslara mezar temizlik hizmeti veriyoruz. Biz önce bakimsiz mezarin fotografini çekip yakinina gönderiyoruz. Sonra mezari temizleyip, bakimini yaparak, mezarin bakimli halini canli yayinda gösteriyoruz. Hizmetlerimiz aylik 400 lira. Haftada bir kez bakim yapiyoruz. Yillik anlasmalarda ise aylik 250 lira gibi ücret talep ediyoruz. Vatandaslar mezarlardaki çiçeklerin yenilenmesini isterse onlar için de ayrica ücret aliyoruz. Çiçekleri degistirip suluyoruz. Su ân 4 kisiyle çalisiyoruz. Yogun talep var" dedi.

Kaynak: İHA