Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler Avcilar'da Çesitli Etkinliklerle Anildi

17 Agustos 1999’daki Marmara Depremi’nde hayatini kaybedenler için Avcilar’da, düzenlenen anma etkinliginde sokak aralarinda islik çalinip Deprem Aniti’na karanfiller birakildi.

Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler Avcilar'da Çesitli Etkinliklerle Anildi
Istanbul Avcilar’da, “Asrin Felaketi” olarak nitelendirilen ve binlerce vatandasin hayatini kaybettigi 17 Agustos 1999 Marmara Depremi için etkinlik düzenlendi.

Depremde hayatini kaybedenlere saygi durusuyla baslayan etkinlikte vatandaslar, “Avcilar Ses Veriyor” adi altinda deprem farkindaligi olusturmak amaciyla pek çok sokakta evlerinin balkonundan düdük çaldi. Etkinlik, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli’nin Havuz Meydani’nda basin açiklamasi yapmasiyla devam etti. Havuz Meydani’nin önü ise depremde Avcilar’da hayatini kaybeden 246 vatandasi temsilen 246 adet mum ile yazilan “Avcilar Ses Veriyor” yazisiyla dikkat çekti. Etkinlige Baskan Hançerli’nin yani sira Avcilar Kent Konsey Baskani Turgay Halisçelik de katildi.



“246 insanimizin önünde saygiyla egiliyoruz”

Depremin engellenemeyecegini ama kentsel dönüsümle saglam tedbirlerin alinabilecegini söyleyen Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Belki depremi engelleyemiyoruz ama yapabilecegimiz seyler var. Depreme karsi güvenli konutlar insa etmek önemli. Sel felaketleri olmasin diye dere yataklarina yapilasmanin olmamasi önemli ve yine yangin durumunda söndürebilecek alet edevat konusunda güçlü olmamiz ve bazi önlemler alinmasi önemli ve bu bizim yapabilecegimiz seyler. Yaptigimiz degerlendirmelerde bunlarda eksiklikler oldugunu görüyoruz ve bu eksikliklerimizi bir an önce tamamlamamiz lazim. 246 insanimiz yasamini yitirdi. Elbette bunu unutmuyoruz. Anilari önünde saygiyla egiliyoruz ama bize düsen, akilli insanlara düsen görev yeni acilar yasanmasin diye yapilabilecek bir seyler varsa bunu yapmak ve biz bunu yapmaya çalisiyoruz” açiklamasinda bulundu.

Anma etkinligi Marmara Caddesi’ndeki Deprem Aniti’nin önüne, deprem saatinin meydana geldigi gece saat 03.02’de karanfil koyulmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA