Kendi Ektigi Sebzeleri 15 Yildir Yol Kenarindaki Tezgahinda Satiyor

Bingöl’de 15 yildir çesitli yerlerde tarla kiralayarak ekimini yaptigi ürünleri yol kenarina kurdugu tezgahta satan 66 yasindaki Ahmet Güç, geçimini bu sekilde sagliyor.

Kendi Ektigi Sebzeleri 15 Yildir Yol Kenarindaki Tezgahinda Satiyor
Bingöl merkez Ilicalar beldesine bagli Içpinar Mahallesi’nde yasayan 66 yasindaki Ahmet Güç, 15 yildir çesitli yerlerde tarla kiralayarak kendi elleriyle ekimini yaptigi sebze, karpuz ve kavunlari ’Tarladan halka’ sloganiyla yol kenarina kurdugu tezgahta satiyor. Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü (DSI) tarafindan kirsal kesimlerde sulu tarimin gelismesi, içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla yaptirilan ve geçen yil faaliyete geçen Ilicalar Göletinin gelmesiyle, iki yildir kendi köyündeki tarlada ekim yapan Güç, kurakliga ragmen iyi bir verim aldi. Her gün sabah 05.00 siralarinda kuzenleriyle tarlaya giderek taze ürünleri toplayan Güç, yasina ragmen 35 derece sicakligin altinda hasat yapip, yol kenarindaki tezgaha getiriyor.

’’Gölet sayesinde kendi köyümde üretim yapiyorum’’

Sebze, kavun ve karpuzlari piyasanin altinda satarak geçimini saglayan Güç, gölet sayesinde kendi köylerinde üretim yaptiklarini söyledi.

Güç, ’’15 senedir sebzecilik yapiyorum. Tarla kiraliyorum, ekiyorum. Simdi devlet bize gölet yapmis kendi köyümüzde sebze üretiyoruz. Sabah saat 05.30’da kalkiyoruz, sulama yapiyoruz. Koparma yapiyoruz ve getirip bu tezgahta yol kenarinda satiyoruz. Domatesin kilosu 2,5 lira, biberin kilosu 3 lira, patlicanin kilosu 2 lira, kavunun kilosu 2,5 lira ve karpuzun kilosu 1,5 liradir” dedi.

15 yildir kurdugu tezgahtan 10 kisinin ekmek yedigini belirten Güç, kurakliga ragmen verimin bu yil iyi oldugunu söyledi.

Güç, “Biz en az 10 kisi bu tezgahtan ekmek yiyoruz. Teyze çocuklarim var onlar da benimle beraberdir. 15 senedir ben bu isi yapiyorum. Gerçi bu sene biraz kuraklik oldu ama suyumuz, göletimiz su anda yeterlidir. Verimimiz de güzeldi, organiktir. Allah razi olsun millet de gelip alip götürüyor. 35 derece sicagin altinda çok sükür gidip çalisabiliyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum" diye konustu.

Üretim yapilmasi konusunda da çagrida bulunan Güç, "Benim 70’e yakin yasim var, Allah’a çok sükür gidip çalisiyoruz, koparip burada satiyoruz. Ben herkese tavsiye ediyorum, evinde ve kahvede oturmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA