Kaspersky, Çocuklara Internet Güvenligi Hakkinda Daha Fazla Bilgi Verecek Kaynaklar Sunuyor

Sirket, yeni nesil internet kullanicilarini eglenceli içeriklerle egitmek amaciyla 'Midori Kuma ve Çok Özel Bir Yaris' kitabini desteklemek için ilgi çekici kaynaklarla dolu bir açilis sayfasi yayinlamaya hazirlaniyor Kaspersky Global Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Andrew Winton: 'Hem kitabin hem de web sitesinin çocuklara dijital dünyaya ilk adimlarinda rehberlik ederek internette gezinme konusunda kendilerini rahat hissetmelerini saglamasini, onlara herhangi bir riskle yüzlesme konusunda gerekli tüm becerileri sunmasini umuyoruz'.

Kaspersky Global Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Andrew Winton, sirketin, Italyan çocuk kitabi yazari ve gazeteci Alessia Cruciani'nin internet güvenligi ile ilgili kitabini destekleme kararina iliskin olarak, "Hem kitabin hem de web sitesinin çocuklara dijital dünyaya ilk adimlarinda rehberlik ederek internette gezinme konusunda kendilerini rahat hissetmelerini saglamasini, onlara herhangi bir riskle yüzlesme konusunda gerekli tüm becerileri sunmasini umuyoruz." dedi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kaspersky, yeni nesil internet kullanicilarini eglenceli içeriklerle egitmek amaciyla "Midori Kuma ve Çok Özel Bir Yaris" kitabini desteklemek için ilgi çekici kaynaklarla dolu bir açilis sayfasi yayinlamaya hazirlaniyor. Alti ila on bir yasindaki çocuklara yönelik olarak yakin zamanda yayinlanan kitap, taninmis çocuk kitabi yazari ve gazeteci Alessia Cruciani tarafindan yazildi. Italya'nin Milano kentinde yasayan Cruciani, La Gazzetta dello Sport ve Il Corriere della Sera gazetelerindeki çalismalariyla da taniniyor.

Kitap yesil renkli, merakli, nazik ve bilge bir ayi olan Midori Kuma'nin maceralarini konu aliyor. Midori Kuma, çocuklari siber güvenligin önemi ve siber güvenligin nasil daha iyi bir gelecege erisim sagladigi konusunda egitmeye yardimci olan Kaspersky'nin maskotu ve marka karakteri. Yeni kitapta Midori Kuma, arkadaslari Lola ve Peter ile birlikte bir go-kart pistinin sirlarini kesfetmek için özel bir maceraya atiliyor. Kitap bastan sona Disney ve Pixar karikatüristi Gianfranco Florio tarafindan güzel bir sekilde resmedildi.

Çocuklara özel açilis sayfasi, çocuklarin çevrimiçi ortamda nasil güvenle davranacaklarini ögrenmelerine yardimci olacak eglenceli aktivitelerin yani sira kitabin Ingilizce, Fransizca, Almanca, Italyanca, Portekizce ve Rusça sürümlerini içerecek. Ayrica evde çikti almak için bir boyama kitabi ve tamamlandiktan sonra onlara özel bir Kaspersky Safe Kids lisansi alabilecekleri etkilesimli bir test de sayfada yer alacak. Açilis sayfasi ayrica Kaspersky'nin Safe Kids uygulamasinda ebeveynlere yönelik, çocuklari çevrimiçi ortamda güvende tutmaya yardimci olan bilgileri sunacak. Site zamanla çocuklar için ek içerik ve etkinliklerle güncellenecek.

Sitede kitap indirmenin yani sira, bir dizi çevrimiçi platformda ve ayni zamanda açilis sayfasinda sunulacak olan hikayeye dayali bir sesli kitap da yer aliyor. Sesli kitabin Rusça versiyonunda kitabin bir bölümünü okuyan Eugene Kaspersky, sesini kitabin karakterlerinden biri olan ve çocuklarin çevrimiçi ortamda güvende kalmasina yardim eden bilge tamirciye veriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Global Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Andrew Winton, "Giderek artan bir sekilde birbirine baglanan dünyamizda, çocuklar dijital cihazlari giderek daha erken yaslardan itibaren kullanmaya basliyor ve kullanimlari çogu zaman bir yetiskin tarafindan denetlenmiyor. Çocuklar akilli telefonlari ve tabletleri kullanmakta çok iyi olsalar da bu araçlarin potansiyelini ve ayrica hangi çevrimiçi tehditlere maruz kalabileceklerini bilmiyorlar. Hem kitabin hem de web sitesinin çocuklara dijital dünyaya ilk adimlarinda rehberlik ederek internette gezinme konusunda kendilerini rahat hissetmelerini saglamasini, onlara herhangi bir riskle yüzlesme konusunda gerekli tüm becerileri sunmasini umuyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaspersky, çocuklari çevrimiçi güvenlik ve siber güvenlik konusunda egitmeye yardimci olmak üzere birden fazla bölgede egitim faaliyetleri yürütüyor. Örnegin, Kaspersky, Italya'da egitim ve farkindalik yaratmak için "Midori Motorsport" projesini baslatmak üzere Italya Egitim, Üniversite ve Arastirma Bakanligi (MIUR) tarafindan taninan ücretsiz bir egitim platformu olan Educazione Digitale (Dijital Egitim Platformu) ile ortaklik kurdu. Kaspersky, çocuklari temel siber güvenlik sorunlarina karsi bilinçlendirmek üzere halihazirda kayitli olan 60 binden fazla Italyan ögretmeni girisime katilmaya davet etti.

Kaynak: AA