Kahramankazan-Ankara Arasini 20 Dakikaya Indirecek Yolda Çalismalar Sürüyor

Baskentin önemli sanayi kümelenmelerinin bulundugu Kahramankazan’a ulasimi saglayan ve günde ortalama 70 bin aracin kullandigi Kahramankazan-Ankara karayolundaki genisletme çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Tamamlandiginda Ankara-Kahramankazan arasindaki mesafeyi de 20 dakikaya indirecek yolun, en önemli etaplarindan biri olan Saray Kavsagi’ndaki çalismalar ise bitirilerek kavsak trafige açildi.

Kahramankazan-Ankara Arasini 20 Dakikaya Indirecek Yolda Çalismalar Sürüyor
Kahramankazan-Ankara arasindaki devlet karayolunda 28.4 kilometrelik bölümünde gerçeklestirilen genisletme çalismalari sürüyor. Çalismalar kapsaminda 2 serit olan bölünmüs yol, 3 seride çikarilacak. Projede 9 adet farkli seviyeli kavsak ve 2 adet de hemzemin kavsak yer alacak. Projede, 2020 yilinda 3,1 kilometrelik bölünmüs yol ile 2 adet farkli seviyeli kavsak ve 5 kilometrelik servis yolu yapildi. Su ana kadar yüzde 15 gerçeklesme saglanan projede, 2021’de ise 14 kilometrelik bölünmüs yol ile 3 adet (Bitik, Imrendi, Akincilar) kavsagin imalatlarinin daha tamamlanmasi planlaniyor. Yolun en önemli etaplarindan biri olan Saray Kavsagi ise tamamlanarak trafige açildi. Ankara ile Kahramankazan arasindaki seyahat süresini 35 dakikadan 20 dakikaya düsürecek olan yol 2023’te hizmete açilacak. Bu genisletme sayesinde baskentin önemli sanayi kümelenmelerinin yer aldigi Saray bölgesi, Türkiye’nin en büyük ikinci projesi HAB, TeknoHAB ve Ankara Lojistik Üssü’nün de bulundugu bölgedeki trafik yogunlugunun önüne geçilmis olacak. Trafik yogunlugunun azalacagi yolda, daha güvenli bir trafik akisi ile akaryakit ve zaman tasarrufu da saglanacak.

Bölgeye büyük katki saglayacak

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Kahramankazan’in yalnizca Ankara’da degil, Türkiye genelinde önemli sanayi kümelenmelerine ev sahipligi yaptigini belirterek, “Ilçemizde büyük ve küçük olmak üzere 4 bine yakin fabrika, tesis ve atölye bulunuyor. Ilçemizin 57 bin nüfusa sahip olmasina karsin, 100 binden fazla insanimiz günlük olarak bu yolu kullaniyor. Bu yolun tamamlanmasiyla Kahramankazan’imiza ve bölgeye büyük katkilar saglayacak. Bu yolla sanayi ve ticaret potansiyelimiz güçlenecegi gibi seyahat konforumuzda yükselecek” dedi.

Yoldaki genisletme çalismalarinin yalnizca Kahramankazan için degil, bölge ve çevre ilçeler için de hayati öneme sahip oldugunu vurgulayan Oguz, “Projenin hayata geçirilmesinde ve bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Erdogan’a ve Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Adil Karaismailoglu’na Kahramankazan halki adina sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA