ILKSAN, Sel Ve Yangin Magduru Üyelerine Nakdi Yardim Yapacak

ILKSAN Genel Müdürlügü, afetler nedeniyle meskenleri veya ev esyalari zarar gören egitim çalisanlarina zararin tespitini içeren belgeler ile kurum iletisim kanallarindan basvuru yapmalari halinde karsiliksiz bin 700 lira ödeyecek Afetzede üyelere, acil nakit ihtiyacinin karsilanmasini saglamak amaciyla sandiga borçlu olup olmadiklarina bakilmaksizin düsük nema orani ile 12, 18 veya 24 ay vade ile 7 bin 500 lira borç da verilecek.

Milli Egitim Bakanligi Ilkokul Ögretmenleri Saglik ve Sosyal Yardim Sandigi (ILKSAN) Genel Müdürlügü, sel ve yangin magduru tüm üyelerine karsiliksiz nakdi yardim yapacak.

ILKSAN Genel Müdürü Mintez Simsek, yaptigi yazili açiklamada, Sel Afet Bölgesi ilan edilen illerde 3 bin, Yangin Afet Bölgesi ilan edilen illerde ise yaklasik 29 bin üyelerinin bulundugunu kaydetti.

Genel Müdürlügün afet sürecinde tüm imkanlariyla üyelerinin yaninda olacagini belirten Simsek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan ilan edilen "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kapsamindaki illerde yasayan ve afetten zarar gören tüm üyelerine karsiliksiz nakdi yardim yapilacagini aktardi.

Simsek, afetler nedeniyle meskenleri veya ev esyalari zarar gören egitim çalisanlarina zararin tespitini içeren belgeler ile kurum iletisim kanallarindan basvuru yapmalari halinde karsiliksiz bin 700 lira ödenecegini ifade etti.

Afetler nedeniyle magdur olan üyelerinin acil nakit ihtiyacinin karsilanmasini saglamak amaciyla sandiga borçlu olup olmadiklarina bakilmaksizin borç da verilecegini belirten Simsek, borç verilecek 7 bin 500 liranin düsük nema orani ile 12, 18 veya 24 ay vadede ödenebilecegini kaydetti.

Simsek, ayrica afetzede üyelere borçlarini 6 ay süre ile erteleme imkani sunulacagini, yardimlara iliskin detayli bilgilerin 444 1943 numarali ILKSAN iletisim hattindan alinabilecegini belirtti.
Kaynak: AA