IHA Muhabiri Ahmet Sarikoç'a Ödül

Sultangazi Belediyesinin düzenledigi, “Sosyal Mesafede O An” fotograf yarismasina “Pandemide Ilk Cuma” isimli fotografiyla katilarak dereceye giren Ihlas Haber Ajansi muhabiri Ahmet Sarikoç üçüncülük ödülüne layik görüldü.

IHA Muhabiri Ahmet Sarikoç'a Ödül
Sultangazi Belediyesi’nin pandemi süreci dolayisiyla düzenledigi, “Sosyal Mesafede O An” isimli fotograf yarismasinin sonuçlari belli oldu. “Sosyal Mesafede O An” fotograf yarismasinin ödül töreni dün aksam Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayinda yapildi. Ödül törenine yarismaya katilan fotografçilar ve yakinlarinin yani sira Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun ve Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan da katildi.

“Pandemide Ilk Cuma” isimli fotografiyla yarismaya katilan Ihlas Haber Ajansi muhabiri Ahmet Sarikoç üçüncülük ödülüne layik görüldü.



“Biz bugün o hatiralari fotograf olarak hanemize yazmis olduk”

Ödül töreninde konusan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Sosyal mesafe temizlik hijyen kurallarina dikkat ediyoruz bundan sonra da dikkat edecegiz. Ama biz bugün o hatiralari fotograf olarak hanemize yazmis olduk. Çiktiginizda hepinize o fotograf sergimizdeki fotograflarin arsiv olacak sekilde kitapçigini size hediye etmis olacagiz. Bu sizler için o ani yasatan bir fotograf sergisini hem eviniz girecek hem de bir kitapçigi olacak. Biz Sultangazi Belediyesi olarak en azindan bundan sonraki nesillere bu mekani bu huzuru ulastirdigimizda kendimizi çok daha mutlu hissedecegiz. Maske, mesafe ve temizlik kuralina israrla riayet edelim ve bu süreci hep birlikte daha saglikli biçimde atlatalim” dedi

“Çok özel bir andi benim için”

Yarismada dereceye girerek üçüncülük ödülünü alan Ahmet Sarikoç, “Yeni tip korona virüs salginiyla mücadele kapsaminda 16 Mart’ta toplu halde ibadet edilmesine bir süre ara verildi.

Ardindan 29 Mayis’ta yayinlanan bir genelge ile toplu halde ibadete izin verildi.

Bagcilar Mahmutbey Stadyumunda izin verildikten sonra ilk Cuma günü sosyal mesafe kurallarina ve maske ve hijyen kurallarina uyarak namaz kilmaya izin verildi.

Ben de o anda oradaydim. Çok özel bir andi benim için. Bir salgin hastalikta yüzlerce kisinin bir araya gelip ibadet etmesi. Ben de o anlari ölümsüzlestirmek istedim ve fotograf makinemle yerden fotograflamaya çalistim. Tabi ki kadrajima hepsi sigmadigi için biraz teknolojiden istifade ettim. Yanimda getirdigim drone ile havalanarak tam 90 dereceden bütün cemaati alacak sekilde stat da gözükerek böyle bir fotograf çektim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA