Kesan'da 'Nefes Yolu' Ve 'Hanimar Pazari' Törenle Açildi

Kesan Belediyesince yapilan "Nefes Yolu" ve üretici kadinlar için hazirlanan "Hanimar Pazari" törenle hizmete girdi.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde gerçeklestirilen törende konusan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, "Nefes Yolu" olarak adlandirilan caddenin büyük ragbet gördügünü söyledi.

Kadinlarin üretime katilmasi amaciyla hayata geçirilen Hanimlardan Seyyar Market'in (Hanimar) açilisini da yaptiklarini anlatan Helvacioglu, söyle devam etti:

"Bugün kadin girisimcilerimizin emekleri ve Nefes Yolu'muzun güzelligi, muharrem ayinin bereketi ile bütünlesecek. Kadinlarimizin el ve ev emegi ürünleri Edirne Valiligimizin destekleri ile hazirlattigimiz seyyar ahsap tezgahlarda ekonomiye dönüsecek. Hanimar Pazari'miz yenilenen Nefes Yolu'nda kurulacak ancak bir yandan da gezici bir pazar olacak. Kadinlarimizin gücünü ekonomiye ve istihdama daha da fazla katki verecek duruma getirecegimize inancimiz tamdir. Buradan üretim yapmak isteyen tüm kadinlarimiza sesleniyorum; siz yeter ki üretmek istiyoruz deyin biz her zaman yaninizda olacagiz."

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise 3 güzel etkinlik için bir araya geldiklerini ifade etti.

Aksal, sunlari kaydetti:

"Hicri yilbasi tüm Islam alemine hayirlar getirsin. Sagligin önemli oldugu bugünlerde asi olmamiz çok önemli. Edirne, asi uygulamasinda yüksek ama birinci degil. Insallah birinci seviyeye çikariz. Sayin Valimizin de hedefi bu. Özellikle gençlerin asi oldugunu görmek beni çok mutlu etti. Hastanede yatanlarin yüzde 95'i asi olmayanlar. Bu nedenle lütfen asi olalim. Sadece kendi sagligimizi degil, tüm dünyanin sagligini etkiliyoruz. Kadinlarimiz, hayatin her alaninda olmali. Biz Kesan'da, Edirne'de, tüm ülkede kadinlarimizi hayatin her alaninda yer almalari için mücadele veriyoruz. Kadinlarimiz üretmeye devam etsinler biz kendilerine her türlü destegi vermeye haziriz."

Konusmalarin ardindan asure ikrami yapildi.

Törene Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz ve AK Parti Kesan Ilçe Baskani Gürcan Kilinç da katildi.

Kaynak: AA