Bursa'da, Tatbikat Için Yikilan Binada Arama Kurtarma Çalismasi Gerçeklestirildi

Bursa'nin Inegöl ilçesinde, cansiz manken yerlestirilip tatbikat için yikilan binada arama kurtarma çalismasi gerçeklestirildi.

Inegöl Belediyesi ile Inegöl Dogal Afetler Arama Kurtarma (INDAK) ekiplerince ortak gerçeklestirilen çalismada, daha önce bosaltilan 4 katli bir binanin çesitli bölümlerine cansiz mankenler yerlestirildi.

Ardindan bina belediye ekiplerince is makineleriyle yikildi.

INDAK ekipleri yikilan binanin enkazinda arama kurtarma köpegiyle arama yapti.

Arama kurtarma gönüllülerinden olusan 70 kisi ise çesitli ekipmanlarla enkazdan çikarilan cansiz mankenleri sedye ile ambulansa tasidi. Yaklasik 1 saat süren tatbikati çevredeki vatandaslar ilgi ile izledi.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Inegöl Kaymakami Eren Arslan, dogal afetlerin dünyada son yillarda artarak can kayiplarina sebebiyet vererek hayatin bir parçasi halinde geldigini belirtti.

Bazi afetlerden kaçinmanin elde olmadigini dile getiren Arslan söyle konustu:

"Depremi durduracak bir gücümüz yok ama depremden korunmak, depremin zararlarina karsi alinacak tedbirler ve depreme dayanikli yapilar yapmak bizim elimizde. Bu nedenle deprem olsun, yangin olsun, sel olsun bu afetlere her daim toplum olarak hazirlikli olmaliyiz. Bugün burada yapilan çalismada da bina içerisinde mankenler yerlestirilerek bizler içinde yasiyormusuz gibi yikim meydana geldiginde nasil hayatta kalabilir veya nasil kurtarilabilir, bunun birebir canli tatbikatini yapacaklar." dedi.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ise çok önemli, dogala özdes bir tatbikat gerçeklestirdiklerini söyledi.

Afetlerle ne kadar yüzlesilirse, vatandaslarin bilinci, egitimi ne kadar artirilirsa afetlerle mücadele konusunda da o kadar basarili olacagini ifade eden Taban sunlari kaydetti:

"Bildiginiz gibi ülkemizde 22 yil önce 17 Agustos depremini yasadik ve pek çok vatandasimizi kaybettik. Tüm vatandaslarimiza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Burada, meydanda artik depremsellik problemi olan bir yapiyi, daha önce INDAK ekiplerimizle görüserek özellikle bekletmistik. Içerideki esnaf arkadaslarimizin buradan ayrilmasindan sonra, deprem haftasina da denk getirecek sekilde bu farkindalik adina beklettik binayi. Bugün içeriye cansiz mankenler yerlestirerek binayi da üzerine yikarak sonrasinda gönüllü ekibimiz INDAK’in çalismasi neticesinde gerçege özdes bir kurtarma çalismasi gerçeklestirilecek."

Kaynak: AA