Britney Spears'in Babasi, Kizinin Vasiliginden Çekilecegini Açikladi

NEW YORK – Pop yildizi Britney Spears’in babasi Jamie Spears, vasiliginin askiya alinmasi için açilan davada mahkemeye kizinin vasiliginden çekilmeyi planladigini bildirdi.

Jamie Spears, mahkemeye verdigi dilekçede, vasilikten alinmasi için herhangi bir neden bulunmadigini ancak Spears'in malvarliginin adli denetimi gibi bekleyen birkaç konunun çözüme kavusmasinin ardindan vasilikten ayrilacagini söyledi.

Britney Spears’in avukati Matthew Rosengart ise bir açiklama yaparak, gelismeden memnun oldugunu ancak Jamie Spears'in çekilmek için zaman kaybetmemesi gerektigini söyledi. Rosengart, "Bay Spears'in kizinin üzerinden milyonlarca dolar kazandigi geçtigimiz 13 yili sorusturmaya devam edecegiz." diye konustu.

2008 yilinda Britney Spears zihinsel sagligindan endise duyularak hastaneye yatirilmis, malvarligini, kariyerini ve kararlarini kontrol etmek üzere babasina vasilik verilmisti.

Babasinin vasiliginin iptal için mahkemeye giden Spears, babasini çocuk sahibi olmasini engellemekle ve istemedigi halde onu psikiyatrik bir ilaç olan lityum almaya zorlamakla suçlamisti.

Spears'in talebi 30 Haziran'da reddedilmis ancak 14 Temmuz'da Britney Spears'e kendi avukatini tutma hakki verilince sarkici babasinin vasiligine karsi yeniden mahkemeye basvurmustu.

Britney Spears'in bu konudaki hukuk mücadelesini anlatan "Framing Britney Spears" belgeselinin ardindan konu ABD kamuoyunda genis yanki uyandirmis ve düzenlenen "Free Britney" (Britney'e Özgürlük) kampanyasina hayranlarinin yani sira ünlüler de destek vermisti. ???????

Kaynak: AA