Terör Örgütünden Kaçip Güvenlik Güçlerine Sigindi, PKK'nin Kirli Yüzünü Anlatti

Terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer, PKK’nin kirli yüzünü IHA’ya anlatti. Biçer, "Kadina özgürlük diye bir sey yok. Örgütte kaldigim süre içerisinde birçok kadinin tecavüze ugradigini, hamile kaldigini gördüm. Örgütten kaçmak isteyenler çoktu. Kaçinca burada tutuklanma korkusu nedeniyle kaçamiyorlar" dedi.

Terör Örgütünden Kaçip Güvenlik Güçlerine Sigindi, PKK'nin Kirli Yüzünü Anlatti
HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde 3 Eylül 2019’da oturma eylemi baslatan Aysegül Biçer, aylar süren mücadelesinin sonucunda ogluna kavustu. Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer, örgütün kirli yüzünü Ihlas Haber Ajansi ekibine anlatti.

’’Geri gelmek istedim, beni korkuttular’’

Çok fazla disari çikan biri olmadigini, internet üzerinden örgütün YPG’nin videolarinin önüne çiktigini kaydeden Biçer, ’’Onlarin sözlerine yenildim ve örgüt ile iletisime geçerek DEAS ile savasmak istiyorum talebimi ilettim. Onlar da geldikten sonra sizi daha sonra yine geri gönderecegiz dediler. 1 aylik görüsmeden sonra bana ’Sanliurfa’ya gel’ dediler. Urfa’da 2 Arap kaçakçi ve baska biri ile bulustuk. Akçakale’de 1 gece kaldik. 2 Arap kaçakçi Suriye’de Tel Abyad bölgesine kaçak geçis yapti. Ben daha o gece vazgeçmek istedim. Beni korkuttular, ’Artik geri dönersen devlet sana zulüm yapar, seni tutuklarlar’ dediler. Beni korkutarak zorla Suriye tarafina geçirdiler. Sonra bana zorla video çektirdiler ve ardindan Zap bölgesine beni gönderdiler. Orada oldugum süre içerisinde hiçbir zaman güvenlik güçleriyle çatismaya girmedim. Terör örgütüne katilmadan önce anneme mektup yazmistim ve güvenlik güçlerimize ve Mehmetçigimiz ile vatanima karsi bir mermi sikmayacagima söz vermistim’’ diye konustu.



Kaçis planini anlatti

Biçer terör örgütünden kaçis planini ise, "Örgüt içerisinde ilk günden beri zorla kaliyordum. Artik planlamami yaptim. Zap bölgesine gidebilmek için köylülerin arabasina bindim. Bölgeye giderken KDP’nin kontrol noktasinda araba hareket halindeyken kendimi attim, Pesmergelere teslim oldum. Onlara güvenlik güçlerine beni teslim etmelerini istedim onlar da bir süre benim tedavimi yaptiktan sonra güvenlik güçlerine teslim ettiler" seklinde konustu.



’’Kadinlarin hamile kaldigini gördüm”

Terör örgütünün kendi içerisinde kadina karsi istismarinin oldugunu aktaran Biçer, "Kadina karsi bir istismar var. Kamera arkasinda her sey çok farkli görünüyor. Kadina özgürlük diye bir sey yok. Örgütte kaldigim süre içerisinde birçok kadinin tecavüze ugradigini, hamile kaldigini gördüm. Örgütten kaçmak isteyenler çoktu. Kaçinca burada tutuklanma korkusu nedeniyle kaçamiyorlar. Ben hiçbir zaman örgütten kaçtigim için pisman degilim onlar da kaçip teslim olsun. Orasi ölüm yeridir. Türkiye’deki su anda agaçlari yakan PKK’nin emriyle Atesin Çocuklari inisiyatifidir’’ dedi.

Kaynak: İHA