(ÖZEL) Istanbul'da Dalgica Yunus Baligi Sürprizi

Zipkinla balik avi videosu çekmek için Istanbul Yenikapi açiklarinda dalis yapan youtuber Erdogan Ovabasi, bir süre sonra karsisina aniden çikan yunus baligi ile sok oldu. Su alti kamerasi ile o anlari kaydeden Ovabasi, ilk defa su altindan yunus baligi gördügünü söyledi.

(ÖZEL) Istanbul'da Dalgica Yunus Baligi Sürprizi
Istanbul’da adeta dans edercesine yüzen yunus baliklari kameralara genelde su üzerine çiktigi zaman yakalaniyor. Istanbul’da dalis videolari çeken youtuber Erdogan Ovabasi Yenikapi açiklarinda zipkinla avlanmak için daldigi sirada karsisina yunus baligi çikti. Dalgiç su alti kamerasi ile yunus baligiyla karsilasmasi saniye saniye kameralara yansidi. Görüntülerde su altinda önce yunus baligin çikardigi ses duyuluyor. Ardindan küçük baliklarin kaçismasi ile yunus baligi 2 metre yakinindan yüzerek geçtigi görülüyor.

“Su altinda ilk defa gördüm”

Hayatinda daha önce böyle bir ana taniklik etmedigini ifade eden Youtuber Erdogan Ovabasi, “ Müsilajin bitmesi ile Istanbul Yenikapi açiklarinda bir dalis yapmaya karar verdim. Zipkinla balik avi videosu çekmek için denize girdigimde yunus baligi ile karsilastim. Su üstünde çok görüyorduk ama su altinda ilk defa gördüm, biraz heyecanlandim. Gerçekten çok güzel sevimli hayvanlar. Denizlerimizi temiz tutarsak bu tür hayvanlari daha çok görürüz. Su altinda aniden karsima çikinca biraz korktum ama korktugum gibi bir hayvan degildi” dedi.

Kaynak: İHA