Kocaeli'den Iran'in Sifir Noktasina Sosyal Tesis

Kocaeli’nin Darica Belediyesince Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli Esendere beldesinde yapilacak sosyal tesisin temeli, düzenlenen törenle atildi.

Kocaeli'den Iran'in Sifir Noktasina Sosyal Tesis
Yüksekova’nin Iran sinirinda bulunan Esendere Belde Belediyesi ile kardes belediye olan Kocaeli Darica Belediyesi tarafindan, beldenin Güvenli Mahallesi’nde yapilacak tesisin temeli düzenlenen törenle atildi. Ilk olarak Esendere Belde Belediyesinde Baskan Dirbaz Büyüksu’nun makaminda bir araya gelen Darica Belediye Baskan Baskani Muzaffer Biyik ve beraberindekiler, bir süre yapilan görüsme sonrasi karayolu ile Güvenli Mahallesi’ne geçti. Güvenli Mahallesi’nde birtakim ziyaretlerde bulunan protokol üyeleri daha sonra tören alanina geçti. Kur’an-i Kerim tilaveti ve kurban kesiminin ardindan tesisin temeli atildi.

Beldenin hizmetkâri oldugunu, var oldukça tüm gücüyle beldeye hizmet edeceginin altini çizen Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, "Darica Belediyesinin yapacagi tesis beldede unutulmaz bir eser olacak. Bu gönülden destegi ve sicak kardesligi kelimelerle anlatmak mümkün degil. Simdi biz daha iyi ve daha diriyiz, çünkü biz Türkiye’yiz. Bizim için mesafelerin, dilin, rengin önemi yoktur. Kardesligimiz baki kalacaktir. Sinirda hizmet var, hizmette sinir yoktur. Bu duygularla temelini attigimiz bu eserimizin kudretimizin pekismesine vesile olmasini diliyorum" dedi.

Esendere Belde halkinin Dirbaz Büyüksu’yu Belediye Baskani olarak seçerek dogru bir tercih yaptigini belirten Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Baskan Dirbaz Büyüksu’nun beldenin refahi için çabalar sarf ettigini biliyoruz. Hükümetimizin ve bizim desteklerimizle Esendere sahlanacak. Esendere halkina yakisan, güzel hizmetlerde bulunacagiz. Bu proje de bunlardan bir tanesidir. Böyle güzel bir projenin yapim asamasinda emekçi kardeslerimizin de insaati kazasiz belasiz bitirmelerini temenni ediyoruz. Bu güzel tesisin Esendere halkina hayirli, ugurlu olmasini diliyoruz" diye konustu.

Yapilan konusmalardan sonra program sona erdi. Törene Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Osman Dogramaci, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz büyüksu, Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, AK Parti Hakkari Il Baskani Abdulmuttalip Özbek, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Teskilat Koordinatörü Abdulmecit Tarhan, AK Parti Yüksekova Ilçe Baskani Fatih Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç ve Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen katildi.

Kaynak: İHA