Kastamonu Valisi Avni Çakir Açiklamasi Herhangi Bir Kayip Ve Can Kaybi Ihbarimiz Yok

Kastamonu’da dün aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagis sonrasi birçok bölgede sel taskinlari yasandi. Kastamonu Valisi Avni Çakir bölgelerde incelemelerde bulunurken, “Herhangi bir kayip ve can kaybi ihbarimiz yok. Ekiplerimiz sahada çalismalar sürüyor” ifadelerini kullandi.

Kastamonu Valisi Avni Çakir Açiklamasi Herhangi Bir Kayip Ve Can Kaybi Ihbarimiz Yok
Kastamonu’da dün aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagis sonrasi birçok bölgede sel taskinlari yasandi. Sel sulari nedeniyle birçok ilçede hayat dururken, heyelanlar nedeniyle yollar kapandi, sel sulari nedeniyle köprüler yikildi, araçlar ve is yerleri sular altinda kaldi. Ayrica belediye ekiplerince su ana kadar evlerinde mahsur kalan yaklasik 50 kisi de kurtarildi, ayrica mahsur kalan vatandaslara ulasmak için ekipler çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Kastamonu Valisi Avni Çakir ve beraberindeki heyette su taskinlari ve yol çökmelerinin meydana geldigi bölgelere giderek incelemeler de bulunuyor. Vali Çakir, Azdavay ilçesine hareket halinde iken yolda olusan göçmeler nedeni ile bölgeye gidemedi. Burada yaptigi açiklamada il genelinde herhangi bir kayip ve can kaybi ihbari almadiklarini belirtti.

Çakir söyle devam etti: “Dün aksam saat 19.00 itibari ile ilimiz genelinde baslayan özellikle sahil kesiminde etkili olan yogun yagis sebebi ile önce dün aksam Bozkurt ve Abana ilçelerimizde bir sikinti yasadik. Özellikle Abana’da çarsi merkezinde ve evlerde su basmalari oldu. Onlari hallettik. Maalesef gece boyunca yagan yagmurdan mütevellit su anda Azdavay ilçemizde içerisinden geçen derenin tasmasi münasebeti ile ilçe merkezinde su basmasi söz konusu oldu. Çarsi merkezi dahil olmak üzere evlerin bodrum katlari doldu. Su anda ilçeye 10 kilometre kala maalesef durmak zorunda kaldik. Yolda göçmeler var geçemiyoruz. Su anda kara yollari ekiplerimizde bölgede çalismalar yapiyor. 1-2 saat içerisinde ulasmayi ümit ediyoruz. Ancak ilçe merkezinden kaymakam bey ve belediye baskanimiz ile görüstük. Sular çekilmeye basladi.

Su anda ilçe merkezinde her noktada bir çok nokta ulasima kapali. Hasar tespiti ilçeye geldikten sonra sular çekildikten sonra belli olacak. Tüm birimlerimiz tüm kaymakamliklarimiz alarm edildi. Vatandaslarimiz ile alakali her hangi bir kayip ve can kaybi ihbarimiz yok. Özellikle sahil beldelerimiz de yogun bir yagis bulunuyor. Vatandaslarimizi buradan uyariyoruz. Lütfen evlerinden zorunlu olmadikça eger tehlike söz konusu degilse çikmasinlar. Tüm birimlerimiz sahada. Özel idaremiz belediyelerimiz devlet su isleri karayollari AFAD ve UMKE tüm ekiplerimiz ile sahadayiz. Çok sükür su ana kadar hiç can kaybimiz yok. Hepimize geçmis olsun. Su asamada bir ihtiyacimiz yok. Tüm ilçelerimizde ki is makineleri yönlendirildi. Kendi kuvvetlerimiz ile olaylara müdahale ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA