Fransa Cumhurbaskani Macron Açiklamasi 'Saglik Krizini Arkamizda Birakmis Degiliz'

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede ülkesinin saglik kriziyle tam olarak basa çikmadigini söyledi.

Macron, Bregançon kentinde baskanlik ettigi olaganüstü savunma konseyinde Fransa'daki Kovid-19 salginina iliskin açiklamalarda bulundu.

Fransa'da asilamaya uygun olan herkesin asilanmasini hedeflediklerini belirten Macron, "Saglik krizini arkamizda birakmis degiliz. 9 bin 200 hasta Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldirildi. 1600'ü yogun bakimda. Bu rakam hazirandan bu yana ilk." diye konustu.

Macron, asinin, hangi varyanta karsi olursa olsun virüs nedeniyle hastaneye kaldirilmaya karsi bir sigorta oldugunu ifade etti.

- Fransa'da salgin durumu çok kirilgan

"Delta varyanti tehlikesi altinda (Fransa'da) salgin durumu çok kirilgan ve seferber olmamizi gerektiriyor." diyen Macron, saglik ruhsati uygulamasinin benimsenmesi temennisinde bulundu.

Macron, virüsün Delta varyantina karsi asinin en etkili araç olduguna isaret ederek, Fransa'nin deniz asiri yönetimi Antiller'deki salginin kötü gidisatini örnek olarak gösterdi.

Ülkede 37,8 milyon kisinin asilarini tamamladigini aktaran Macron, 80 yasin üstündekiler ile hassas durumdakiler için 3'üncü doz ihtimalinin masada oldugunu kaydetti.

Öte yandan Fransa'nin Pasifik Okyanusu’ndaki deniz asiri topragi Fransiz Polinezyasi’nda, vaka artisi nedeniyle yarindan itibaren geçerli olacak sekilde bir ay süreli "saglik acil durumu" ilan edildi.

Kaynak: AA