Sinop'ta Metrekareye 53 Kilogram Yagis Düstü

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü tarafindan Sinop sehir merkezine son 24 saatte metrekareye 53 kilogram yagis düstügü, en çok yagisin ise metrekareye 64 kilogramla Sarikum köyünde oldugu açiklandi.

Sinop'ta Metrekareye 53 Kilogram Yagis Düstü
Sinop’ta gece 01.30 siralarinda baslayan kuvvetli saganak yagis zaman zaman hafifleyerek gündüz saatlerinde de araliksiz devam ediyor. Gece saatlerinde gök gürültülü bir sekilde baslayan yagis, gündüz saatlerinde hayati olumsuz etkilemeye basladi.

Sabah islerine gitmek üzere yola çikan vatandaslar yagmurda islandi. Yerlerde su birikintileri olustu. Denize girmek için günesli havalari bekleyen yerli halk ve turistler ise hayal kirikligi yasadi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü hava uzmanlarinin degerlendirmelerine göre yagilarin bugün aksam ve gece saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yarin için yagislarin biraz daha hafiflemesi ve zamanla agirligin sehir merkezinden bati bölgelerine kayacagi degerlendiriliyor.

Dün gece baslayan yagislarda son 24 saatte Sinop sehir merkezine metrekareye 53 kilogram yagis düstügü de açiklandi. En fazla yagis alan bölge ise metrekareye 64 kilogram yagis düsen Sarikum köyü oldu.
Kaynak: İHA