Israil, Yunanistan'a Yanginlarla Mücadeleye Destek Için 3 Adet Uçak Gönderiyor

Israil Basbakani Naftali Bennett, Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis’e Israil’in Yunanistan’a orman yanginlari ile mücadelede destek olmak amaciyla 3 adet uçak göndermeyi planladigini ifade etti.

Israil, Yunanistan'a Yanginlarla Mücadeleye Destek Için 3 Adet Uçak Gönderiyor
Orman yanginlari ile mücadele etmeye devam eden Yunanistan’a, Israil Basbakani Naftali Bennett’ten destek açiklamasi geldi. Israil Basbakanlik ofisi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, Bennett’in Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis ile görüsmesinde, Yunanistan’da halihazirda söndürme çalismalarina yardim eden 15 Israilli itfaiyeciye ek olarak Israil’in, mücadeleye destek olmak amaciyla 3 adet uçak göndermeyi planladigini aktardigi ifade edildi. Basbakanlik, "Basbakan Naftali Bennett, bu aksam Miçotakis ile görüstü ve Yunanistan’daki orman yanginlarini söndürmeye yardimci olmak için 2 yangin söndürme uçaginin kalkisini onayladigini bildirdi" ifadelerini kaydetti.

Ayrica Basbakanlik, 1 adet hava kuvvetleri nakliye uçagi, mürettebat için ekipmanla birlikte hareket edecegini belirtti.

Öte yandan, Basbakan Miçotakis dün yaptigi açiklamada, Yunanistan genelinde devam eden yanginlarla mücadeledeki herhangi bir basarisizlik için halktan özür dileyerek, hatalarin tespit edilip düzeltilecegine dair söz vermisti. Ayrica Yunanistan Disisleri Bakani Nikos Dendias, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile dün telefon görüsmesi gerçeklestirmis ve Çavusoglu’nun ise görüsmede, Türkiye’nin Yunanistan’daki orman yanginlara destek amaci ile 2 yangin söndürme uçagi gönderecegini belirttigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA