Çorum'da Sehirler Arasi Otobüslere Siki Denetim

Türkiye'de son günlerde yasanan otobüs kazalarinin ardindan Çorum'da sehirler arasi seyahat eden otobüsler, siki denetime tabi tutuldu.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, Karadeniz Bölgesi'ni Iç Anadolu Bölgesi'ne baglayan kentte otobüs kazasi yasanmamasi için sürücü ve yolculara yönelik denetim yapti.

Ekipler, sehirlerarasi otobüs sürücülerine alkol muayenesi yaptiktan sonra evraklarini inceledi. Yolcular da emniyet kemeri ve maske kullanimi konusunda denetlendi.

Denetim sonrasinda ekipler, yolculara çikolata ikraminda bulundu.

Il Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, sürücülerden yolculari emniyet kemeri takmalari konusunda uyarmalarini istedi.

Emniyet kemerinin can güvenligi için son derece önemli oldugunu belirten Demir, "Allah korusun, kaza oldugunda tek kurtulusumuz emniyet kemeri. Yolcularimizi uygun bir dille uyarip, kemer takmalarini saglayalim." dedi.

Sürücüleri de uykusuz, yorgun ve alkollü sekilde yola çikmamalari konusunda uyaran Demir, "Kurallara uyalim, uykumuz gelirse tereddüt etmeden dinlenme yerine otobüsü çekelim. 50 tane can tasiyorsunuz. Sorumlulugu size ait." diye konustu.

Demir, Çorum'da 7 ayda 25 bin otobüsün denetlendigini, denetimlerin kaza sayilarina yansidigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Denetimler sayesinde ilimizdeki kaza sayilarinda büyük düsüs var. Son günlerde denetimlerimizi daha da artirdik. Çorum Sehirlerarasi Otobüs Terminali'ne ilave bir ekip daha görevlendirdik. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Otobüsteki yolcularin da mutlaka emniyet kemeri kullanmasi gerekir. Emniyet kemeri olasi bir kazada yasama sansini yüzde 40 artiriyor. Onun için lütfen emniyet kemerlerini takalim. Gerekirse birbirimizi nazikçe uyaralim. Emniyet kemeri ve maske bizim için olmazsa olmaz. Otobüste yolculuk boyunca emniyet kemerlerini açmayalim."

Kaynak: AA